Skocz do zawartości

[maraton] Fujifilm Bike Maraton Zdzieszowice 23.05.2009r.

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

też korzystam z tej strony ,według mnie najlepsza... , wczoraj objechałem trasę (na blogu troche zdjęć wrzuciłem) Powodzenia!

Napisano

DC a cos wiecej o trasie?z tego co wiedze za oknem i na mapach pogody to błotko bedzie gwarantowane. Jakie tam sa tereny?piachy czy utwardzone drogi lesne?

Napisano

miałem już ponad 50km w nogach gdy dotarłem na trase maratonu a wiedząc że czeka mnie powrót przejechałem to bardzo rekreacyjnie ,tak więc trasa bardzo ciekawa ani trochę się nie nudziłem , myślałem że takie trasy tylko w górach ale myliłem się drogi leśne i szutrowe, podjazdy długie i niezbyt strome dosyć płaskie (jeden podjazd jest dysyć zarośnięty gdyby nie oznaczenia w życiu bym tam niewjechał) :) ,a zjazdy długie wąskie z kamieniami i jak dla kogoś kto mało co jeździ w terenie nie są jakoś wymagające . Trasa przejechałem w upalny dzień wczoraj i nie wiem jak to będzie po dzisiejszym deszczyku ,także powodzenia pozdr. DC

Napisano

zdjecie,600,54152,zarosniete.jpg

nie wiem jak była poprowadzona trasa w tamtym roku ,ale tutaj na tym zdjąciu w pewnym odcinku trasy najwyraźniej już trochę zarosło :)

Napisano

W rejonie Anki nieźle popadało wiec jutro będzie wszystko błoto, świeże liście z gałęziami będzie niezła jazda, a ja na scickach :D

Napisano

Się było, w porównaniu do zeszlego roku czas lepszy o 13minut ;) A miejsce praktycznie te same:) Bardzo dobrze mi się jechało, choć żałuje że nie byłem w pierwszym sektorze, wtedy miałbym się kogo chwycić, a wrzucili mnie do drugiego.

Czas: 1:53h

Miejsce 28 M2 (51 open)

Napisano

Dla mnie bomba! :D Wynik jak na moje amatorskie oczekiwania dobry, trasa super, ładna pogoda... Zjazd przy amfiteatrze za######isty! :D

Dajcie znać, jak byście trafili na jakieś strony z fotkami z maratonu (przy czym nie mam na myśli www.bikemaraton.com i www.fotomaraton.pl ;)).

Napisano

Straszyli tym zjazdem, ale jakoś super trudny nie był. Skapłem się, że to ten, jak z niego zjeżdżałem ;) Ogólnie trasa była fajna, błota troche było, podjazdy były, zjazdy były, czyli dobry maraton, a gdyby jeszcze noga podawała...

2m0, 105 open

Napisano

myślalem ze będzie wiecej blota, zaluje ze wzialem opony na błoto, bo mogłem to na moich szybkich oponach na szuter szybciej przejechać, a do 3 pozycji 10sek brakowało...

Napisano

Ja jechałem pierwszy raz tą traskę i myślę, ze mój wynik nie jest najgorszy ;) Na trasie jeden kryzys, ale żel przywrócił mi siły :D

Mega 2:01:09, 46/M2, 86 Open

Napisano

A ja miałem kraksę za amfiteatrem, rozbiłem sie o drzewo na tym wąskim zjeździe, wyrzuciło mnie na łuku ;) , ale chyba nie tylko ja, bo wcześniej jeszcze ktos w tym miejscu leżał jak ja robiłem OTB, efekt - Niestety z roga straciłem korek, pewnie został na drzewie :D no i troche pogieła sie kierownica w środku, poza tym na szczęście nic więcej nie ucierpiało. A teraz czas na mnie, w sumie nie ma co płakać, a racze śmiać się, jedna krecha na nodze i lekko otarte kolano, średnio otarta ręka i otarty bark, lekko zasiniaczony, i znów lewy nadgarstek boli, ale da sie żyć, można powiedzieć, że pacjent jest w stabilnym stanie :P

Napisano

Mój czas 3:47, byłam 128 open giga, w kobietach open 7, a w kategorii K2 - 4, czyli najgorsze miejsce z możliwych... :)

Napisano

A ja o wynikach nie będę pisać jestem zadowolony że udało mi się przejechać dystans mega i to bez żadnej awarii czy gleby. Trasa bardzo mi się podobała, słynny zjazd pierwszy raz po schodkach na drugim już z lewej jak niektórzy tu zalecali. Podjazdy też dały mi nieźle w d... szczególnie druga pętla. Trasa świetnie oznaczona tutaj wielki ukłon w stronę orgów – świetna robota. Reasumując fajnie spędziłem dziś czas w Zdzieszowicach :)

Napisano

Bartek_1990, Sixer, Grzegorz - coś zbyt podobne czasy wykeciliśmy :) mój - 02:04:57 - 103 open - ogólnie masakra, noga nie podawała, rower ciążył itd itp. ale generalnie impreza fajna :D

@lek, to Ty mnie zagadałeś jeszcze na starcie?

Napisano

Ja też jestem bardzo zadowolony z trasy i z organizacji. Zdzieszowice znowu pokazały klasę. :D Szkoda, że traska była taka błotnista, bo miałem ambicje, żeby sporo poprawić swój rezultat z zeszłego roku, a w rezultacie poprawiłem tylko o 34 sekundy. No i ten start z "6" sektora zaczyna mnie irytować. Na podjazdach, na których się czuje dość silny, niestety tym razem ludziska mocno utrudniali. :-/ Fajnie, że organizatorzy pomyśleli i puszczali dzisiaj kolejne sektory w małych odstępach czasu. :D

Z wyniku jestem zadowolony: Mini 1:02:12, 20/M2, 68 Open. :P

Napisano

187 miejsce, czas 2:13:13. Generalnie patrząc na to, że mam w tym roku zrobione 800 km , z czego 4/5 po 13 maja (matury), start na zimówce bo ramy swej nadal nie mam, połamaną sztyce w trakcie wyścigu, zepsuty licznik, który "jako taką" strategie zniszczył uważam za raczej udany:)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...