Drozdzu5 Napisano 12 Maja 2009 Napisano 12 Maja 2009 Po raz drugi w historii cyklu Bike Maraton Zdzieszowice będą gościć setki zawodników praktycznie z całej Polski (choć w większości z południa Polski jak obserwuję). Ja osobiście żałuję, że na Opolszczyźnie odbywa się tylko jeden taki wyścig (przydałoby się jeszcze coś w Górach Opawskich), ale i tak zdobywanie Góry Św. Anny jest super frajdą. Zapraszam wszystkich bikerów w moje strony, do Zdzieszowic! Szykuje się znowu fajna impreza!
ghost007 Napisano 13 Maja 2009 Napisano 13 Maja 2009 Ja się najprawdopodobniej zjawię, byłem w zeszłym roku i trasa jak na te strony była ok
rockrider Napisano 13 Maja 2009 Napisano 13 Maja 2009 Również sie pojawię, pewnie jak zawsze z inferkiem Tylko będę musiał wcześnie wyjechac, bo mam 150km i nie popuszcze podium. W Boguszowie sie obiłem
marsman Napisano 13 Maja 2009 Napisano 13 Maja 2009 coprawda blisko mam ale nie zjawię się. dzień później jest II edycja crossmaratonu w Nowinach. bardzo fajna impreza a w planach mam objechanie całego cyklu. w Nowinach na pewno będzie zabawnie. startującym w Zdzieszowicach życzę tego samego za rok jeśli będę mial sposobność zjawię sie na pewno pzdr
ew_a_ Napisano 13 Maja 2009 Napisano 13 Maja 2009 Ja będę na pewno w Zdzieszowicach w zeszłym roku dystans mega, a w tym roku giga
Lai Napisano 13 Maja 2009 Napisano 13 Maja 2009 Będę! Moje strony prawie (Opole). Trasa znana mi dobrze, ciekawe czy zmienią... Uwaga na zjazd obok amfiteatru - jest dość hardcore'owy - no i przez kamienie łapię tam prawie każdorazowo dziurawą dętkę ;-)
inferek Napisano 13 Maja 2009 Napisano 13 Maja 2009 Możecie zdradzić jakie oponki najlepiej wziąć? Pierwszy raz tam bede jechał i nie zabardzo sie orientuje jaki jest teren. Z tego co mi wiadomo to troche na początku jest pedałowania po asfalcie... a co dalej ?
Colin Napisano 14 Maja 2009 Napisano 14 Maja 2009 Witam, ja mam 300 km od siebie ale też planuje pojawić się. Drozdzu5 skoro to Twoje okolice to może znasz jakiś wart polecenia niedrogi nocleg ?
Drozdzu5 Napisano 14 Maja 2009 Autor Napisano 14 Maja 2009 Witam, ja mam 300 km od siebie ale też planuje pojawić się.Drozdzu5 skoro to Twoje okolice to może znasz jakiś wart polecenia niedrogi nocleg ? Tutaj bym spróbował: http://www.swanna.pl/dompielgrzyma.htm
rockrider Napisano 15 Maja 2009 Napisano 15 Maja 2009 Ja również jak inni chciałbym dowiedziec się co nieco o trasie. Pytam tych miejscowych
Drozdzu5 Napisano 15 Maja 2009 Autor Napisano 15 Maja 2009 Tzn. miejscowy to ja do końca nie jestem, ale coś mogę powiedzieć, bo bywałem już nieraz w tamtych okolicach, a w zeszłym roku startowałem na MINI. Trasa będzie mocno interwałowa: podjazd-zjazd, podjazd-zjazd. Podjazdy raczej krótkie i średniej długości, ale niektóre naprawdę do zapamiętania. Trasa rozpoczyna się długim asfaltowym podjazdem na Ankę, który szybko eliminuje ambicje debiutantów. W okolicach amfiteatru naprawdę szybkie zjazdy, miejscami singletracki. Sporo kamieni - może nie tak dużo jak we Wrocku czy w Boguszowie, ale też dość. Nie wiem jak to dalej na MEGA/GIGA wygląda, ale mogę zagwarantować, że trasa będzie bardzo widokowa i potrafi zachwycić. Niektórzy w tamtym roku radzili semislicki, miejscami jednak może przydać się ostrzejszy bieżnik. To tyle z mojej strony. :]
grzegorz1974paszek Napisano 17 Maja 2009 Napisano 17 Maja 2009 Jeszcze raz - uważajcie na zjeżdzie koło amfiteatru !!
Drozdzu5 Napisano 17 Maja 2009 Autor Napisano 17 Maja 2009 Jeszcze raz - uważajcie na zjeżdzie koło amfiteatru !! Potwierdzam, uważajcie!
jonnym Napisano 18 Maja 2009 Napisano 18 Maja 2009 Ja tez bede.Jako debiut mam sie czegos bac?Widzialem filmiki z tamtego roku i nie widzialem strasznych podjazdow...@lek Dąbrowa Gornicza czym jedziesz?
Sixer Napisano 18 Maja 2009 Napisano 18 Maja 2009 Jeszcze raz - uważajcie na zjeżdzie koło amfiteatru !! Kask tam może ładnie strzelić
lukashs Napisano 18 Maja 2009 Napisano 18 Maja 2009 na zjeździe koło amfiteatru proponuję lecieć lewą stroną
@lek Napisano 18 Maja 2009 Napisano 18 Maja 2009 ...@lek Dąbrowa Gornicza czym jedziesz? Jade autem rano w sobote
inferek Napisano 18 Maja 2009 Napisano 18 Maja 2009 Jakie oponki proponujecie wz. z tymi zjazdami + asfalt? Może szalone pytanie- ale czy da sie przelecieć na Flyweightach?
lukashs Napisano 18 Maja 2009 Napisano 18 Maja 2009 Jakie oponki proponujecie wz. z tymi zjazdami + asfalt?Może szalone pytanie- ale czy da sie przelecieć na Flyweightach? jechałem kilka dni temu tą traskę, jeżeli będzie sucho to mozesz jechac na 300gramach pod warunkiem ze bedziesz miał szczęście i nie rozetniesz balonów gdzies na jakimś kamieniu czy cos...
hipolais Napisano 18 Maja 2009 Napisano 18 Maja 2009 Też tam będę mój pierwszy maraton ciekawe jak będzie
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.