Gość Miodus Napisano 12 Maja 2009 Udostępnij Napisano 12 Maja 2009 Witam mój problem jest jasno określony w temacie. Dotyczy to zarówno przodu jak i tyłu. Jeździłem już na dwóch różnych parach dętek, zalecane ciśnienie 2,6-4,6 ja pompowałem do 3 bar. Pękło mi już 3 razy - raz z przodu i dwa z tyłu. Żadnych ekstremalnych wyczynów nie robiłem... Myślę, że licho może siedzieć w obręczy lub jakiś szpikulec w samej oponie? Co o tym sądzicie? Proszę o pomoc! Z góry dzięki i pozdrawiam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Gość Napisano 19 Maja 2009 Udostępnij Napisano 19 Maja 2009 Cześć! Pęka Ci bo masz za duże ciśnienie w dętce. Przy uderzeniu o ziemię dętka nie wytrzymuje i pęka. Daj 1.5 - 2 bar (jak coś to trochę więcej, żeby opona była miękka jak naciskasz) i staraj się amortyzować uderzenie. Pozdrawiam. Jak coś to poprawcie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.