dobry Napisano 12 Maja 2009 Udostępnij Napisano 12 Maja 2009 Witam, Moje drogie forumowiczki i moi drodzy forumowicze mający, znający jeżdżące na rowerach kobiety. Mam do was pytanie. Jakie okulary polecacie? Moja żona jest rozmiaru S i okulary, które ja mam (Arctica s-97) są dla niej za duże (ja z kolei jestem rozmiaru XL), nie wygodne. Ale nie zauważyłem żeby jakaś firma produkowała te same okulary w różnych rozmiarach. Dla przykładu dodam, że okulary naszego znajomego (BBB winner chyba, z wymiennymi szkłami) pasują rozmarowo bardzo i jak przyłożyłem do swoich to faktycznie są sporo mniejsze (a i nie czuję żeby na mojej głowie były ciasne). Problem w tym, że są za drogie ... Zatem pytam wszystkie panie, jakich okularów używacie, jakie polecacie? ps. Dodam, że chciałbym się zmieścić w 100zł (ewentualnie marketingowe 119 też przejdzie) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team bikergonia Napisano 12 Maja 2009 Mod Team Udostępnij Napisano 12 Maja 2009 Wiesz każdy ma inną facjatę (zależy od budowy czaszki) i najlepiej byłoby aby przymierzyła. Ja osobiście jeżdżę w okularkach Rudy Project Kerosene ale ich już nie ma w sprzedaży. http://rudyproject.pl/produkty/okulary.php mają sporą kolekcję (jak klikniesz na dany model pojawi się opis, cena......) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
karolaxp Napisano 12 Maja 2009 Udostępnij Napisano 12 Maja 2009 ja tak samo jeżdżę w okularach Rudy Project Kerosene i jestem z nich bardzo zadowolona:) No ale wątpie że w tej kwocie coś znajdziesz z okularów Rudy Project. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ecia Napisano 12 Maja 2009 Udostępnij Napisano 12 Maja 2009 A ja jeżdżę w okularach Pro - najniższy tegoroczny model za 25 zeta, leżą idealnie . Pierwsze okulary o moim rozmiarze (a mam naprawdę drobną twarz). I w dodatku ładne . Za około 50 zeta (chyba nawet poniżej) można dostać model wyższy - z wymiennymi szkłami (trzy kolory w zestawie). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nikodem Napisano 12 Maja 2009 Udostępnij Napisano 12 Maja 2009 też używam okularów PRO tyle, że ja dałem za nie 19zł u dystrybutora ładnie wyglądają a i ich cena była czynnikiem który spowodował zakup Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ecia Napisano 12 Maja 2009 Udostępnij Napisano 12 Maja 2009 Jak na ich cenę, to naprawdę genialne okulary są Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lextalionis Napisano 20 Maja 2009 Udostępnij Napisano 20 Maja 2009 Shimano ma specjalny model GALAXY JF dedykowany dla młodszych i kobiet właśnie (junior and female)... Cena to ok 150zł także trochę przekracza budżet ale od razu masz etui i fotochromowe szkła Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dobry Napisano 21 Maja 2009 Autor Udostępnij Napisano 21 Maja 2009 Fotochromy za 150 zł - wygląda zachęcająco :-) Jeszcze nie wiem, na które okulary zdecyduje się żonka, ale na pewno pojedziemy najpierw przymierzyć. Co będzie pasować to kupimy, a i w jednym sklepie będzie i PRO i Shimano. W końcu PRO to shimanowska marka :-) Jak już kupimy to napiszę co i podzielę się wrażeniami żony, co by i inni z rad skorzystać mogil ;-) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Nielad Napisano 21 Maja 2009 Udostępnij Napisano 21 Maja 2009 W tamtym roku, w sklepie cerrotorre kupiłem okulary czeskiej firmy "R2". Cena w okolicach 90 zł. Okularki są całkiem wąskie. Jeżdżę w nich regularnie na rowerze i jestem z nich naprawdę zadowolony. Mają też wymienne szkła, niestety dostałem je tylko z pomarańczowymi i nie znalazłem jeszcze gdzie można dokupić inne. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.