Skocz do zawartości

[okulary] na rower dla kobiety

dobry

Rekomendowane odpowiedzi

Witam,

Moje drogie forumowiczki i moi drodzy forumowicze mający, znający jeżdżące na rowerach kobiety. Mam do was pytanie. Jakie okulary polecacie? Moja żona jest rozmiaru S i okulary, które ja mam (Arctica s-97) są dla niej za duże (ja z kolei jestem rozmiaru XL), nie wygodne. Ale nie zauważyłem żeby jakaś firma produkowała te same okulary w różnych rozmiarach. Dla przykładu dodam, że okulary naszego znajomego (BBB winner chyba, z wymiennymi szkłami) pasują rozmarowo bardzo i jak przyłożyłem do swoich to faktycznie są sporo mniejsze (a i nie czuję żeby na mojej głowie były ciasne). Problem w tym, że są za drogie ...

Zatem pytam wszystkie panie, jakich okularów używacie, jakie polecacie?

ps. Dodam, że chciałbym się zmieścić w 100zł (ewentualnie marketingowe 119 też przejdzie)

• Mod Team

Wiesz każdy ma inną facjatę (zależy od budowy czaszki) i najlepiej byłoby aby przymierzyła.

Ja osobiście jeżdżę w okularkach Rudy Project Kerosene ale ich już nie ma w sprzedaży.

http://rudyproject.pl/produkty/okulary.php mają sporą kolekcję (jak klikniesz na dany model pojawi się opis, cena......)

A ja jeżdżę w okularach Pro - najniższy tegoroczny model za 25 zeta, leżą idealnie :D . Pierwsze okulary o moim rozmiarze (a mam naprawdę drobną twarz). I w dodatku ładne :D .

Za około 50 zeta (chyba nawet poniżej) można dostać model wyższy - z wymiennymi szkłami (trzy kolory w zestawie).

• 2 tygodnie później...

Fotochromy za 150 zł - wygląda zachęcająco :-)

Jeszcze nie wiem, na które okulary zdecyduje się żonka, ale na pewno pojedziemy najpierw przymierzyć. Co będzie pasować to kupimy, a i w jednym sklepie będzie i PRO i Shimano. W końcu PRO to shimanowska marka :-)

Jak już kupimy to napiszę co i podzielę się wrażeniami żony, co by i inni z rad skorzystać mogil ;-)

W tamtym roku, w sklepie cerrotorre kupiłem okulary czeskiej firmy "R2". Cena w okolicach 90 zł. Okularki są całkiem wąskie. Jeżdżę w nich regularnie na rowerze i jestem z nich naprawdę zadowolony. Mają też wymienne szkła, niestety dostałem je tylko z pomarańczowymi i nie znalazłem jeszcze gdzie można dokupić inne.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...