Miroo Napisano 12 Maja 2009 Napisano 12 Maja 2009 Witam wszystkich serdecznie, jestem na kupnie roweru crossowego, jako górną granicę wyznaczyłem sobie 2000PLN ale jak się znajdzie coś taniej to nie będę narzekał z wstępnej selekcji najbardziej do gustu przypadł mi własnie Kelly's Neos - model na rok 2009 znalazłem sklep który zaoferował mi całkiem atrakcyjną cenę - 1700zł. Brałem pod uwagę również Unibike Viper i Zethos, Giant X-Sport 3.0, Ghost EBS Cross PL. Najbardziej przypadł mi do gustu Kelly's zarówno ze względu na "równo" dobrany osprzęt, chyba najlepszy amortyzator w klasie cross w tym przedziale cenowym, jak i nie ukrywam urodę najbardziej wpadła mi w oko stylizacja tego właśnie roweru. Jest też dość lekki (nie lżejszy niż Ghost ale w porównaniu z resztą jednak lekki) Chciałem zapytać Was, bardziej obeznanych rowerowiczów niż ja o opinię na temat mojego wyboru. Odnośnie kwestii trwałości, jakości złożenia, ewentualnych plotek o łamliwych ramach itd. proszę o wypowiedzi osoby które miały do czynienia z tym rowerem, ewentualnie z innymi modelami Kelly's. Z góry dziękuję za pomoc. Pozdrawiam, Mirek
premier2 Napisano 12 Maja 2009 Napisano 12 Maja 2009 Tu masz podobnego Gianta: http://www.giant-bicycles.com/pl-PL/bikes/...yle/3310/34650/ w podobnej cenie. Ma bardziej crossową korbę (blat 48z), reszta osprzętu podobna. Jak dobrze poszukasz, dostaniesz rabat lub akcesoria do roweru za ok 150zł. Znajomy kupował go dla żony i jest OK.
Miroo Napisano 12 Maja 2009 Autor Napisano 12 Maja 2009 premier2 dzięki za wypowiedź ale nie jestem pewien czy przeczytałeś całego mojego posta, bo jak napisałem wcześniej brałem pod uwagę również tego Gianta X-Sport 3. Cena jest porównywalna i osprzęt zbliżony ale (poprawcie mnie jeśli się mylę) amortyzator w Neosie to nowsza i "z wyższej półki" konstrukcja (również skok 63mm zamiast 50mm). Na moje okolice (beskid żywiecki) które są nieco bardziej pagórkowate myślę że właśnie mniejsza korba byłaby lepsza, tak samo jak szersze opony (38 vs. 35). Jakieś argumenty dlaczego ten Giant byłby lepszym wyborem od Neosa? Pozdrawiam
premier2 Napisano 12 Maja 2009 Napisano 12 Maja 2009 Tak, czytałem . Nie wiem, czy różnica będzie zauważalna przy amorach, ale co do korby to masz chyba rację, jeżeli masz dużo górek, to lepiej będzie z mniejszym blatem. Oba są podobne, choć chyba Giant ma nieco lepsze ramy(sztywniejsze).
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.