Skocz do zawartości

[rower] Kelly's Neos 2009

Miroo

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam wszystkich serdecznie,

jestem na kupnie roweru crossowego, jako górną granicę wyznaczyłem sobie 2000PLN ale jak się znajdzie coś taniej to nie będę narzekał :D

z wstępnej selekcji najbardziej do gustu przypadł mi własnie Kelly's Neos - model na rok 2009

znalazłem sklep który zaoferował mi całkiem atrakcyjną cenę - 1700zł.

Brałem pod uwagę również Unibike Viper i Zethos, Giant X-Sport 3.0, Ghost EBS Cross PL.

Najbardziej przypadł mi do gustu Kelly's zarówno ze względu na "równo" dobrany osprzęt, chyba najlepszy amortyzator w klasie cross w tym przedziale cenowym, jak i nie ukrywam urodę :) najbardziej wpadła mi w oko stylizacja tego właśnie roweru. Jest też dość lekki (nie lżejszy niż Ghost ale w porównaniu z resztą jednak lekki)

Chciałem zapytać Was, bardziej obeznanych rowerowiczów niż ja o opinię na temat mojego wyboru.

Odnośnie kwestii trwałości, jakości złożenia, ewentualnych plotek o łamliwych ramach itd. proszę o wypowiedzi osoby które miały do czynienia z tym rowerem, ewentualnie z innymi modelami Kelly's.

Z góry dziękuję za pomoc.

Pozdrawiam,

Mirek

Napisano

premier2 dzięki za wypowiedź ale nie jestem pewien czy przeczytałeś całego mojego posta, bo jak napisałem wcześniej brałem pod uwagę również tego Gianta X-Sport 3. Cena jest porównywalna i osprzęt zbliżony ale (poprawcie mnie jeśli się mylę) amortyzator w Neosie to nowsza i "z wyższej półki" konstrukcja (również skok 63mm zamiast 50mm).

Na moje okolice (beskid żywiecki) które są nieco bardziej pagórkowate :D myślę że właśnie mniejsza korba byłaby lepsza, tak samo jak szersze opony (38 vs. 35). Jakieś argumenty dlaczego ten Giant byłby lepszym wyborem od Neosa?

Pozdrawiam

Napisano

Tak, czytałem :D. Nie wiem, czy różnica będzie zauważalna przy amorach, ale co do korby to masz chyba rację, jeżeli masz dużo górek, to lepiej będzie z mniejszym blatem. Oba są podobne, choć chyba Giant ma nieco lepsze ramy(sztywniejsze).

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...