100kg Napisano 11 Maja 2009 Udostępnij Napisano 11 Maja 2009 Witam Kupuje buty do MTB, więc przejrzałem ofertę okolicznych sklepów i w jednym z nich sprzedawca zaproponował mi Diadory Teamracer Magnum+pedałyPD-M520 za 400zł. Planowałem zakup tego kompletu, ale teraz mam dylemat. Shimano czy Diadory ? Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
premier2 Napisano 11 Maja 2009 Udostępnij Napisano 11 Maja 2009 większość pewnie poleci ci Shimano, ale ja polecam Diadorę. Rewelacyjnie wykończone, bardzo dobre materiały, nic w środku się nie przeciera. Ja mam prostszy model, ale ani razu nie musiałem uszczelniać bloków, co niektórzy czynią w innych butach, ponieważ moje Diadory nie przepuszczają wody od spodu. Rzepy trzymają wyśmienicie. Te, które podałeś w linku mają wkręcane kołki, wygodna rzecz w cięższym terenie. Dodam, że te Shimano są całkiem ładne, ale technicznie Diadora je przerasta. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mucher Napisano 17 Maja 2009 Udostępnij Napisano 17 Maja 2009 większość pewnie poleci ci Shimano, ale ja polecam Diadorę. Rewelacyjnie wykończone, bardzo dobre materiały, nic w środku się nie przeciera. Ja mam prostszy model, ale ani razu nie musiałem uszczelniać bloków, co niektórzy czynią w innych butach, ponieważ moje Diadory nie przepuszczają wody od spodu. Rzepy trzymają wyśmienicie. Te, które podałeś w linku mają wkręcane kołki, wygodna rzecz w cięższym terenie.Dodam, że te Shimano są całkiem ładne, ale technicznie Diadora je przerasta. Ja też bardzo chwalę Diadorę - dokańczam właśnie Skorpiony Carbon (4 sezony jazdy) - w sumie jeszcze trochę pojeździłyby, tylko przeciera się w paru miejscach poszycie buta. Nie wiem jak ze sztywnością podeszwy w MT086 - oznaczenie wskazywałoby, że nie są jakieś sztywne, ale z 2 strony klamerka... 4 lata temu miały ją tylko serie 18x i 22x - a teraz? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lextalionis Napisano 17 Maja 2009 Udostępnij Napisano 17 Maja 2009 Ja bym chyba wziął Diador'y... Moim zdaniem zdecydowanie brzydsze (kwestia względna oczywiście) ale w tych Shimano podeszwa nie jest zbyt sztywna... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
100kg Napisano 18 Maja 2009 Autor Udostępnij Napisano 18 Maja 2009 Zakup dokonany w firmie CYKLOTUR, padło na Shimano. Są to moje pierwsze SPD i jak na razie jest bardzo okey. Diadory które mi proponował sprzedawca były za duze, a SH-M086 leżą idealnie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.