Skocz do zawartości

[buty] Diadora vs Shimano SH-M086

100kg

Rekomendowane odpowiedzi

większość pewnie poleci ci Shimano, ale ja polecam Diadorę. Rewelacyjnie wykończone, bardzo dobre materiały, nic w środku się nie przeciera. Ja mam prostszy model, ale ani razu nie musiałem uszczelniać bloków, co niektórzy czynią w innych butach, ponieważ moje Diadory nie przepuszczają wody od spodu. Rzepy trzymają wyśmienicie. Te, które podałeś w linku mają wkręcane kołki, wygodna rzecz w cięższym terenie.

Dodam, że te Shimano są całkiem ładne, ale technicznie Diadora je przerasta.

większość pewnie poleci ci Shimano, ale ja polecam Diadorę. Rewelacyjnie wykończone, bardzo dobre materiały, nic w środku się nie przeciera. Ja mam prostszy model, ale ani razu nie musiałem uszczelniać bloków, co niektórzy czynią w innych butach, ponieważ moje Diadory nie przepuszczają wody od spodu. Rzepy trzymają wyśmienicie. Te, które podałeś w linku mają wkręcane kołki, wygodna rzecz w cięższym terenie.

Dodam, że te Shimano są całkiem ładne, ale technicznie Diadora je przerasta.

Ja też bardzo chwalę Diadorę - dokańczam właśnie Skorpiony Carbon (4 sezony jazdy) - w sumie jeszcze trochę pojeździłyby, tylko przeciera się w paru miejscach poszycie buta. Nie wiem jak ze sztywnością podeszwy w MT086 - oznaczenie wskazywałoby, że nie są jakieś sztywne, ale z 2 strony klamerka... 4 lata temu miały ją tylko serie 18x i 22x - a teraz? :)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...