Skocz do zawartości

jura w weekendy

custom

Rekomendowane odpowiedzi

My w weekend jedziemy na jure[albo sobota albo niedziela obojetne dla nas] na razie jest nas 3

Start ze Sławkowa szlakiem orlich gniazd do Ojcowskiego parku narodowego[po drodze zahaczy sie jeszcze o pustynie błędowska] powrót inna trasą. Trasa jakieś 120-150km Większość jazdy w terenie.

Kto chętny niech pisze;)

----------------------------------Przyjazd Odjazd

Katowice--------------------------------------07:48

Katowice Zawodzie----------------07:52 07:52

Katowice Szop.Płd.----------------07:56 07:56

Sosnowiec Płd.---------------------08:02 08:02

Sosnowiec Dańdówka-------------08:10 08:11

Sosnowiec Porąbka----------------08:18 08:18

Sosnowiec Kazimierz--------------08:23 08:27

Dąbrowa Górnicza St.-------------08:36 08:36

Dąbrowa Gór.Wsch.---------------08:41 08:41

Sławków-----------------------------08:46

Zawsze chciałem odwiedzić ojcowski park, więc o ile nie zdarzy się jakiś kataklizm to jadę z wami! a i wolałbym niedzielę, bo w piątek mam zamiar uczestniczyć w juwenaliach :D

A jaka trasa ?? tak z ciekawosci pytam :002: i jeszcze pytanko czy startujecie może z rynku ? to bym sobie bikiem podjechał,bo jak nie to wskocze w pociąg na Dańdówce .
To napiszcie co gdzie i jakie plany? Gdzie spotykacie. Tez nie wiem na 100%czy dam rade.

Startujemy z pod dworca---9.50 czekaj tam najlepiej jakbys rowerem jechał, my tez jeszcze nie wiemy czy pojedziemy pociagiem czy rowerem(ale raczej wsiądziemy w dąbrowie g.) jak cos zbiórka 9.50 pod dworcem w sławkowie;)

Trasa jak pisałem wyżej- do ojcowskeigo parku narodowego czerwonym szlakiem,

panowie to w końcu o której ten wyjazd z pod dworca w Sławkowie?? bo jak sprawdzałem pociągi z katowic to ni jak mi nie pasuje, albo będę czekał na was godzinę w sławkowie, albo będę tam dopiero koło 12.30 <_<

panowie to w końcu o której ten wyjazd z pod dworca w Sławkowie?? bo jak sprawdzałem pociągi z katowic to ni jak mi nie pasuje, albo będę czekał na was godzinę w sławkowie, albo będę tam dopiero koło 12.30 <_<

a ten pociąg patrzałeś? ja dziś nim jechałem

Katowice--------------------------------------07:48

Katowice Zawodzie----------------07:52 07:52

Katowice Szop.Płd.----------------07:56 07:56

Sosnowiec Płd.---------------------08:02 08:02

Sosnowiec Dańdówka-------------08:10 08:11

Sosnowiec Porąbka----------------08:18 08:18

Sosnowiec Kazimierz--------------08:23 08:27

Dąbrowa Górnicza St.-------------08:36 08:36

Dąbrowa Gór.Wsch.---------------08:41 08:41

Sławków-----------------------------08:46

byłem dziś na jurze ;) masakra sie tam troche zrobiła po tych deszczach, dlatego moze trzeba będzie zmodyfikowac trase,

mam nadzieje ze mi do jutra buty wyschną,

jutro ma być niby lepsza pogoda, ale i tak błoto straszne będzie,

Więc decyzja należy do was, jedziemy czy nie?

ja niestety chwyciłem gume w drodze na pociąg, a moja zapasowa dętka okazała sie nieszczelna;/;/;/ po załataniu próbowałem jeszcze dogonić pociąg na nastepnych stacjach ale nie dało rady;/

A taka dziś fajna pogoda była...

Witam!

Wybieram się na Jurę, z tym że w niedzielę - 24.05. Jedzie jeszcze kilku znajomych. Start z Olkusza ok. 9:15

w stronę Ojcowa i okolic... Trasa do uzgodnienia :)

(przejazd pociągiem trasa: Katowice 7:48 - Olkusz 9:06) , powrót - pociąg Olkusz 18:05 - Katowic: 19:25.

Ktoś chętny dołączyć...?! :D

Dolinki Podkrakowskie -moje ulubione :) Po ostatniej wycieczce w tamte okolice czuję pewien niedosyt ,więc chętnie się podłączę. Ale nie obiecuję. W sobotę Zdzieszowice ,więc nie wiem ,czy będę miał jeszcze siły. Proponuję start z Bukowna. Zaliczanie dolinek z zachodu na wschód. Już mam wyznaczoną trasę na mapie. Finał w Dolinie Prądnika i powrót do Olkusza na pociąg. Może namówię znajomych.

No, Mariusz - deklaracja padła, także liczymy na Ciebie! ;) skoro trasa już "wyznaczona na mapie" trzeba ją przetestować,

a przewodnik terenowy mile widziany ;)

Ps. Powodzenia w Zdzieszowicach!

Kto jeszcze chętny na pedałowanie po Dolinkach Podkrakowskich i podziwianie piknych widoczków...? ;)

z tego co widzialem teraz na necie to bedzie zimno i deszcz.Proponuje jakis ładny weekend i wycieczka bedzie suuper a w takich warunkach to przyjemnosci z tego nie bedzie. Teren nie jest łatwy a jak popada to w niektorych miejscach jest slisko nawet kilka dni. Pozdrawiam i zycze powodzonka...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...