Skocz do zawartości

[rower] Unibike FLITE vs. CUBE Attention

szyMarek

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam. Spędziłem dzisiaj cały dzień na czytaniu i szukaniu na forach informacji oraz jednoznacznego porównania lub też jednoznacznej opinii i nie znalazłem. Dwa rowery:

Unibike FLITE

oraz

CUBE Attention

Cenowo bardzo blisko. Z tego co wyczytałem to na korzyść Unibike'a są hample natomiast w CUBE odrobinę lepszy osprzęt, w FLITE amor ma blokadę z manetki natomiast CUBE jest prawie kilo lżejszy :/ Natrafiłem gdzieś na info, że ramy w Unibikach cierpią z powodu wytrzymałości.

No dobra. Roweru będę używał od asfaltu począwszy na amatorskim XC skończywszy (do tej pory radziłem sobie na KTM Utra Sport z 2000 roku). Wzrost 182 czyli raczej 18" CUBEa niż 19" Unibike'a, ale czy odczuję różnicę?

Najchętniej wybrałbym Poison Zyankali N 2009 tylko ta cena :/ Moge wydać max 2500 zł i tylko sklep wchodzi w grę (raty).

Doradźcie coś, bo mam straszny mętlik w głowie.

Aha, moderatorów proszę o wyrozumiałość. KTM mi się rozpadł i na dniach muszę dokonać wyboru :/

Napisano

Z tych dwóch jakoś bardziej podpasował mi Unibike. Cube ma parę błyskotek SLX\XT ale ma piasty i hamulce Alivio, do tego badziewny amor. Unibike ma równiejszy osprzęt, wymieniłbym tylko łańcuch na Cn-hg50, do tego ma o niebo lepsze hamulce, troszkę lepszego amora a tego jest ładniejszy.

I na bank Unibike nie jest kilo cięższy. Myślę, że różnica między Cubem 18, a Unibikiem 19, jest minimalna i n 100% nie jest to kilogram.

Nie bardzo rozumiem, jaki masz problem z tym Poisonem, przecież można go kupić na raty w tym sklepie. Jak go kupisz na raty te 300 złotych różnicy jakoś się rozłoży.

Napisano
I na bank Unibike nie jest kilo cięższy. Myślę, że różnica między Cubem 18, a Unibikiem 19, jest minimalna i n 100% nie jest to kilogram.
Różnice w rozmiarze rozpatrywałem pod kątem wzrostu a nie wagi roweru :rolleyes:
Nie bardzo rozumiem, jaki masz problem z tym Poisonem, przecież można go kupić na raty w tym sklepie. Jak go kupisz na raty te 300 złotych różnicy jakoś się rozłoży.
Taa, tylko że ceną wyjściową było 2k zł więc CUBE to już dla mnie szaleństwo :P
Napisano

Z tego co przeczytałem na forum Cube podaje wagę roweru z najmniejszą ramą.

Ciekawe ile waży taki Cube w rozmiarze 18?

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...