szyMarek Napisano 11 Maja 2009 Napisano 11 Maja 2009 Witam. Spędziłem dzisiaj cały dzień na czytaniu i szukaniu na forach informacji oraz jednoznacznego porównania lub też jednoznacznej opinii i nie znalazłem. Dwa rowery: Unibike FLITE oraz CUBE Attention Cenowo bardzo blisko. Z tego co wyczytałem to na korzyść Unibike'a są hample natomiast w CUBE odrobinę lepszy osprzęt, w FLITE amor ma blokadę z manetki natomiast CUBE jest prawie kilo lżejszy :/ Natrafiłem gdzieś na info, że ramy w Unibikach cierpią z powodu wytrzymałości. No dobra. Roweru będę używał od asfaltu począwszy na amatorskim XC skończywszy (do tej pory radziłem sobie na KTM Utra Sport z 2000 roku). Wzrost 182 czyli raczej 18" CUBEa niż 19" Unibike'a, ale czy odczuję różnicę? Najchętniej wybrałbym Poison Zyankali N 2009 tylko ta cena :/ Moge wydać max 2500 zł i tylko sklep wchodzi w grę (raty). Doradźcie coś, bo mam straszny mętlik w głowie. Aha, moderatorów proszę o wyrozumiałość. KTM mi się rozpadł i na dniach muszę dokonać wyboru :/
eternit Napisano 11 Maja 2009 Napisano 11 Maja 2009 Z tych dwóch jakoś bardziej podpasował mi Unibike. Cube ma parę błyskotek SLX\XT ale ma piasty i hamulce Alivio, do tego badziewny amor. Unibike ma równiejszy osprzęt, wymieniłbym tylko łańcuch na Cn-hg50, do tego ma o niebo lepsze hamulce, troszkę lepszego amora a tego jest ładniejszy. I na bank Unibike nie jest kilo cięższy. Myślę, że różnica między Cubem 18, a Unibikiem 19, jest minimalna i n 100% nie jest to kilogram. Nie bardzo rozumiem, jaki masz problem z tym Poisonem, przecież można go kupić na raty w tym sklepie. Jak go kupisz na raty te 300 złotych różnicy jakoś się rozłoży.
szyMarek Napisano 11 Maja 2009 Autor Napisano 11 Maja 2009 I na bank Unibike nie jest kilo cięższy. Myślę, że różnica między Cubem 18, a Unibikiem 19, jest minimalna i n 100% nie jest to kilogram.Różnice w rozmiarze rozpatrywałem pod kątem wzrostu a nie wagi roweru Nie bardzo rozumiem, jaki masz problem z tym Poisonem, przecież można go kupić na raty w tym sklepie. Jak go kupisz na raty te 300 złotych różnicy jakoś się rozłoży.Taa, tylko że ceną wyjściową było 2k zł więc CUBE to już dla mnie szaleństwo
tasty Napisano 12 Maja 2009 Napisano 12 Maja 2009 Z tego co przeczytałem na forum Cube podaje wagę roweru z najmniejszą ramą. Ciekawe ile waży taki Cube w rozmiarze 18?
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.