kshaq Napisano 11 Maja 2009 Napisano 11 Maja 2009 Witam wszystkich! Kupiłem nowego Cube'a LTD Pro z zamontowanym z przodu "Rock Shox Tora SL Solo Air 100mm, PopLoc" (opis przeklejony ze specyfikacji) i mam dylemat, czy nie zamienić go na mojego starego, ale z niewielkim przebiegiem (2tys km) bombera MX comp coila "04 - http://tiny.pl/z89p Ważę 95kg, styl jazdy to XC głównie po płaskim, jednak wyjazd w góry też się zdarza, pytanie czy do tej wagi nie będzie lepsza sprężyna w bomberze czy dobrze dopompowana Tora. Założyłem na chwile bombera i Tora wydaje się sztywniejsza, jednak nie jechałem dla porównania w większy teren więc nie mam większego zdania. Bomber od nowości miał minimalny luz na goleniach, czego w torze nie czuć. Nasuwa się więc pytanie czy sprzedać Torę czy Bombera Może też ktoś się orientuje jaki system tłumienia jest w tej torze? Na pewno nie MotionControl.. Niby skok jest wg specyfikacji Cube'a 100mm ale sprzedawca twierdził, że może mieć 80, same golenie wystają 10cm więc chyba faktycznie jest top 80, nie wydaje mi się żeby widelec dobijał aż po korone. Ktoś się orientuje czy można tam zmienić podkładkami skok do 100mm, jak w innych z All-Travel? Nie znalazłem w sumie nigdzie specyfikacji tego konkretnego widelca, pewnie dlatego że to jakiś OEM, więc ciężko mi bez rozkręcania powiedzieć co ma w środku i co można z nim zrobić Podpowiem, że mam w nim PopLocka, wentyl do pompowania i regulator tłumienia powrotu u dołu goleni.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.