Skocz do zawartości

[rower] od 5000 do 7000

netta1987

Rekomendowane odpowiedzi

Witam. Mam dylemat w jaki rower rower wybrać do w/w stylów zastanawiałem się nad czymś o skoku 120mm lub czymś z regulacją skoku. Kto co poleca bo ja do tej chwili mam 100 skoku na sztywniaku ale już nie daje mi radości bo zaczynam sie martwić czy mi nie pęknie a skoku już mi brakuje :)

generalnie Giant za taką cene daje najlepszy jakościowo sprzęt, chodzi mi tu głównie o system zawieszenia i osprzęt jaki dostajesz za te pieniądze :) Jest wiele marek które robi dobre fulle po 120skoku, dla przykładu taki Trek, też dobra zawiecha ale za pieniądze tego Gianta nie dostaniesz rower na takim osprzęcie jak Giant. Dzieje sie tak (wg mnie), że wiele marek musiało wykupić od specializeda patent na zawieszenia 4 zawiasowe wiec koszta rosną, choć często mam wrażenie że poprostu dopłaca sie za marke B)

Rozglądnij się jeszcze za jakimś Lapierre, może Cube.

No właśnie, XC to jazda pod górę , ale nie na tym rowerze, bo bedzie to męczarnia a nie przyjemność, w dodatku mało zwrotny jak na XC .

No to po co go kupować, żeby się męczyć ? ,żeby nie mieć przyjemnośći z jazdy ???

Dokładnie to ma być "agresywne XC" i 120 mm skoku było by akurat , problem w tym, że ta Merida ma 160 mm skoku .

Ponadto jak dla mnie jednozawiasy dają mniej przyjemnośći z jazdy , a Merida sprawdzi się wg. mnie znacznie słabiej ni Decathlon.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...