rooger Napisano 10 Maja 2009 Napisano 10 Maja 2009 Witam Takie "krótkie" pytanko mam, posiadam starego RST 281TL chciałbym go troszkę podratować (szkoda mi kasy na nowy jeżeli z tego by coś jeszcze mogło być). Uszczelki w górnej części amora już troszkę powyłaziły i nie mogę ich dopchać więc chyba przydało by się wymienić na jakieś nowsze, Jest tez taki problem ze amor chociaż regulacja odkręcona jest na max to mimo wszystko jest dość twardy a im dłużej jadę tym wydaje się mniej elastyczny. Jakiś rok temu rozkręcałem go i smarowałem ale efekt tego zabiegu był mizerny (to chyba wina tych uszczelek) Proszę o jakieś rady jak go do życia przywrócić, jakie uszczelki kupić. Nie mogę znaleźć oryginalnych do mojego RST , wiem ze czasem stosowane są uszczelki niekoniecznie do amortyzatorów (jakieś tam samochodowe czy jakoś tak) Dziękuje i pozdrawiam
dominik223 Napisano 10 Maja 2009 Napisano 10 Maja 2009 Ile ważysz? Może pomoże zalewaniem olejem:) No i na pewno przydało by się wymienić uszczelki. Jaki stosujesz smar do swojego amora?
rooger Napisano 10 Maja 2009 Autor Napisano 10 Maja 2009 Waga moja to 89 kg (amor nie dobija :-) ), a jesli idzie o smar to stosuje olej do maszyn do szycia (mam go pod dostatkiem). Jest dobrej jakosci, wielu znajomych uzywa własnie tego oleju i chcwala go sobie. Myslalem z tymi uszczelkami ale jest problem z kupieniem juz do tego modelu.
Housik Napisano 10 Maja 2009 Napisano 10 Maja 2009 kup sobie wazeline techniczna (3-5zł) lub smar rst (12zł). Uszczelki nie wiem jak z dostępnością..
rooger Napisano 10 Maja 2009 Autor Napisano 10 Maja 2009 SZukałem dziś tych uszczelek i niestety fiasko, wiem ze dopasowuja uszczelki niekoniecznie przeznaczone dla amortyzatorów i to podobno dobrze działa. Macie moze wiedze na ten temat?
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.