Skocz do zawartości

[damper] problem z damperem - grzechotanie

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Mam problem z grzechotaniem dampera w Scott Genius MC 10 z 2008 roku (przynajmniej tak mi się wydaje). chyba że element grzechotania dochodzi ewentualnie z zawieszenia - może śrub itp. Objaw jest dziwny ponieważ grzechotanie najlepiej się objawia na małych nierównościach - czyli droga typu kocie łby lub ścieżka z korzeniami - wtedy efekt grzechotania jest naprawdę imponujący. Przy zablokowanym tylnym amortyzatorze - także to słychać ale dużo rzadziej. Wykonałem naprawdę wiele łącznie z oddaniem roweru do serwisu ale twierdzą że tak ma być - czy ktoś może spotkał się z czymś podobnym ???

W każdym razie sprawdziłem już:

1. Wszystkie luzy śrub.

2. Mocowanie linek.

3. Oklejenie rożnych elementów żeby dojść ze wali coś zewnętrznego.

4. Serwis podobno także wysłał damper do naprawy - ale też nie jestem tego przekonany.

Efekt grzechotania jest naprawdę wkurzający - jest głośny - nawet jak słucham muzyki na MP3 - słyszę to klekotanie.

Będę wdzięczny za pomoc - bo naprawdę mam grzechotnika i nie wiem o co chodzi - może chodzi o jakiś element śruby lub zawieszenia ???

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...