Skocz do zawartości

[amortyzator] Marzocchi mx pro

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam,

nigdzie nie moge znalezc informacji ktora to ktora komora... i do ktorej ile cisnienia mam nabic. Waze ok 75kg.

(prosze o uzycie orientacji z instrukcji marzocchi)

Napisano

Instrukcja Marzocchi nic Ci nie powie ciekawego na ten temat, bo wszystkie wartości tam podane są zawyżone i amor pompowany według tabelek robi się strasznie twardy.

Poza tym mógłbyś się postarać i poszukać sobie polskiej instrukcji na stronie Marzocchi :)

Ja pod 70 kg pompuję coś trochę ponad 20 psi.

Jak masz pompkę to nie patrz na ciśnienie, tylko ustaw odpowiedni SAG i po sprawie.

Co do komór, to Mx nie ma komory negatywnej tylko dwie pozytywne.

Chyba że masz wersję LO albo ETA gdzie jest tylko jedna komora pozytywna.

Napisano

W wersji z LO pod moje 100 kilo pompuję 20 psi. Mógłbym nawet jeździć bez powietrza, ale sag jest ciut za duży ;). Generalnie jak napisano wyżej, nie patrz na ciśnienie, ustaw tylko odpowiedni sag.

Napisano
W wersji z LO pod moje 100 kilo pompuję 20 psi. Mógłbym nawet jeździć bez powietrza, ale sag jest ciut za duży :). Generalnie jak napisano wyżej, nie patrz na ciśnienie, ustaw tylko odpowiedni sag.

To Ci powiem że ciekawa sprawa, bo wg instrukcji do mojej wersji LO było 0-15 PSI. I przy 15 PSI robi się piekielnie twardy. Ja przy 80-85 kg jeździłem na ciśnieniu między 0 a 5 PSI.

Napisano

No ja mam 100 kilo żywej wagi, no i możliwe że pompka pokazuje niedokładnie tak małą wartość :).

Też patrzyłem na serwisówkę i wg pompki miałem pierwotnie nabite 15 psi, ale dla mnie miał ciut za duży sag.

Napisano

Hah to ja sie juz nie dziwie, ze moj MX PRO 08 LO mam taki twardy skoro teraz mam 15 PSI i waze tylko 64 kg. Plusem jest to, ze krawezniki pieknie wylapuje, ale co z tego skoro nawet na duzych gorkach nie wykorzystalem 2/3 skoku. Wczesniej dopompowalem do 35 PSI wedlug tabelki to juz hoh przegiecie : ) Jako, ze jest to moj pierwszy amor - w koncu po 8 latach na widelcu, to ciezko mi jest go dostosowac i myslalem rowniez nad odlaniem lekkiej ilosci oleju albo wymianie sprezyn - chyba standardowo sa na bikera o wadze ~85kg.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...