Skocz do zawartości

[bunny hop]

marek93

Rekomendowane odpowiedzi

Siemka :) ,

Niedawno zaczołem jeździć w streecie. Jako początkujący chciałem, chce się nauczyć bunnego.

Cały czas go katuje i nic :)

Jak zaczynaliście go wykonywać? Mieliście swoje jakieś sposoby, żeby było łatwiej, nie wiem może jakieś wybicia na początku z przysłowiowego martwego policjanta?

Opiszcie jak zaczynaliście tą "piękną przygodę" z bunny hopem.

P.S.

Wiem, że były podobne tematy, ale nikt nie opisywał jak zaczynał!

Ja może nie jeździłem na strecie, ale na zwykłym roweru na sztywnych widelcu i zwykłych pedałach, to najpierw trzeba opanować podnoszenie przedniego koła, jak się wprawisz to próbuj z tyłem- naciskając butami na pedały- najlepiej jechać trochę szybciej.

Teraz na moim HT i SPD bunny hop to bułeczka z masełkiem :)

jedziesz sobie... nie zbyt szybko [na poczatek]... wbijasz amortyzator [jak go masz] , gwaltownie podnosisz kierownice [caly czas stojac na pedalach] i gdy juz przednie kolo jest w najwyzszym punkcie "kładziesz" sie na kierownicy... ja sie tak nauczylem... teraz too juz smigam :) :)

• 3 miesiące temu...

Ja bym zaczął to w ten sposób. Na początek nauczył bym się podrywać przód co jest bardzo łatwe, następnie tył, no i jak to opanujesz to musisz jednocześnie oby dwa zadania w jednym, oczywiście możesz na początku w miejscu a potem podczas jazdy.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...