Mod Team Puklus Napisano 8 Maja 2009 Mod Team Udostępnij Napisano 8 Maja 2009 Witam Jakies 1.5 roku temu zakupiłem komplet owych przerzutek Deore LX z bodajże 2004 roku. Obie Via Japan. Przednia down swing. Dość mocna sprezyna. Palcem za dzwignie to ciezko ruszyc zeby palec nie zabolał. pracowała z manetką rowiez LX M571 albo M570 (juz nie pamietam) w kazdym bądź razie rapid fire. bardzo ładnie z nią wspołpracowała choć trosze ze głeboko musiałem wachlować dzwignią aby przerzucić. Zrzucała zawsze pewnie i stanowczo. Pracowała z łańcuchem srama na napedy 8 rzedowe (przy 9) przy odrobinie cierpliwości z łatościa mozna wyregulowac tak aby to działało sprawnie. Przebieg ... hmmm no niwiem nie dawno sie szarpnąłem o licznik ale mysle ze bedzie ponad 2kkm. Po tym czasie prowadnica nie za wiele starta bo i w sumie z rzatka uzywana 0 (zejro ) luzów. Dlatego wziąłem dowswinga. rozmiar mocowania 31.8. Tylna normalna ze zwykła spręzyną. SGS, Ta pracowała duzo ciezej bo czesto wachluje biegami. Wszystko w nie oryginalne (kołeczka nity itd.) Nie rozbierana bo nie było potrzeby. Równiez pracowała z manetką rapid fire z pod znaku LX. praca precyzyjna. od przełożen 3-9 zadnych problemow z przerzucaniem. z 3na 2 tez nie ALE jezeli jechalem pod spory podjzad lubiała skakac miedzy 2 a 3 (kaseta XT M760). Oczywiście kwestia regulacji bo lekkopopusciłem manetke i juz było ok ale podczas zwykłej jazdy było opużnienie zrzucania na nizsze zebatki o ok 0.5s co mnie troszke irytowało. Nie złapała luzow przez ten okres a ciezko pracowała najczesciej od 7-5. Minusem moze być troszke słaba sprezyna wozka. FD - plusy: mocna sprezyna nie łapie szybko lozow bardzo dobrze wspołpracuje z manetkami LX Niska cena ok 35zł precyzja wykonania waga ok 140g. niespotykany kolor (ten grafitiwo niebieski tylko LX taki miał) Minusem jest anoda podatna na zarysowania. RD - plusy: niska cena ok 60 (ja tyle płaciłem za nową i to wcale nie był jakiś hit cenowy.) precyzyjna praca trwała konstrukcja niespotykany kolor (ten grafitiwo niebieski tylko LX taki miał) rodem z Japonii minusy: Słaba sprezyna wozka słaba sprezyna pantografu anoda podatna na zarysowania waga prawie 300g Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi