Skocz do zawartości

[wagi] Na czym waŻycie swoje części

Ghost91

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam

Zastanawia mnie czym waŻycie swój sprzęt i akcesoria, i nie ukrywam że z chęcią zaopatrzył się w taką wagę rowerową.

Gdzie można takie coś kupić, jaka jest tego cena, na co zwracać uwagę przy wyborze. Proszę o pomoc.

;)

Napisano

wiele marketów ma w ofercie wagi elektroniczne, dokładność do 1 grama, skala pomiaru do 5 kilo. ceny od 29,99. lidl, kaufland, biedronka. mam dwie takie, obie działają bez zarzutu.

Napisano

Ja ważę na wadze w sklepach rowerowych, a raz zdarzyło mi się ważyć amora na wadze w sklepie mięsnym! ;) A warzyć jeszcze nie próbowałem, lepiej po tym smakują, czy jak?

Napisano

Do lekkich i niedużych częsci mam wagę z dokładnością 0,1g (w wyszukiwarce allegrowej wystarczy wpisać "500g 0.1g" - wyskoczy trochę aukcji), do większych jak rama czy koła - 5kg/1g.

Napisano

W sklepie spożywczym.Z początku patrzyli jak na idiote lecz juz dziś miło pytają-a gdzie mostek,gdzie opona?Nie....... dziś tylko piwko poprosze!

Napisano
W sklepie spożywczym.Z początku patrzyli jak na idiote lecz juz dziś miło pytają-a gdzie mostek,gdzie opona?Nie....... dziś tylko piwko poprosze!

dobre :):)

Ja kupiłem okazyjnie za 30zł wagę ADE, wartą 120zł, z tym, że wytarowana wskazuje albo -2 albo 0 albo 2 :wallbash:

Napisano
Ja mam dwie wagi - kuchenną do 5kg na której ważę pojedyncze części i wędkarską do 25kg na której można zważyć cały rower.

A nie mieszkasz czasem gdzieś w Warszawie? Bo chcę dokładnie zważyć swój rower, a zupełnie nie mam pomysłu na miejscówkę gdzie to zrobić. Nie mam dojścia do sklepu mięsnego :)

Napisano

Dzięki w takim razie muszę się rozglądnąć za wagami. :)

A jak się ma sprawa do zważenia całego roweru?? Bo wagę wędkarską trochę będzie trudno załatwić. Może mięsny będzie dobrym wyjściem :)

Napisano

jakich wag używam? jednej do 120g dokładność 0,01g, innej do 6000g dokładność 1g. obie legalizowane :D niestety dostęp do nich mam w pracy więc większych części nie ważę :/

w domu mam tanią ( 29,99pln ) wage z marketu. wskazania niewiele się różnią od wskazań tych dokładniejszych. czasem gram w tą czy w tą. teraz w sumie tylko kilku/kilkunasto gramowe pierdółki zabieram do pracy. reszte ważę u siebie.

roweru jeszcze całego nie ważyłem ale w zaprzyjaźnionym rowerowym pojawiła się rowerowa waga ParkToola więc może za jakiś czas :)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...