PrzemoBydg Napisano 7 Maja 2009 Udostępnij Napisano 7 Maja 2009 Witam, Upatrzyłem sobie taką kierownicę. Montowana jest np.: w rowerach Cube. W centrumrowerowym.pl te rowerki mają, ale kierownicy samej nie. Allegro ani google też za wiele nie chcą pomóc. Może ktoś wie gdzie to można kupić? Uparłem się na FSA, bo inne komponenty: mostek, sztyca, siodło i korba też mam tej firmy. Jeśli można to małe OT. W moim Unibike mam kierownice FSA XC-180 (prosta). Od nowości pod mostkiem jest tylko jedna podkładka. Jakoś do końca moją pozycja na rowerze mnie nie przekonuje. Kombinowałem już w wysokościa i położeniem siodełka. W nowych rowerach widze, że 3 podkładki pod mostek są fabrycznie założone. Czy taka gieta kierownica pomoże trochę w poprawieniu sylwetki? Wydaje mi się, że jestem zbytnio pochylony na dól i niekiedy plecy i kark trochę mnie bolą. Pozdrawiam Przemek Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adik Napisano 8 Maja 2009 Udostępnij Napisano 8 Maja 2009 Użytkownik "Wigry" sprzedaje taką kierę. Nówka, prosto z Cube'a Acid. Czy to pomoże..? A czy da się ewentualnie mostek na + założyć {jeżeli jest na -}? Jeżeli masz mostek na + i nic się więcej z tym nie da zrobić to faktycznie pozostaje jedynie wymiana na giętą kierę, która powinna w tym wypadku rozwiązać te dolegliwości. A jeśli to nic nie pomoże, to wtedy trzeba szukać mostka o dość dużym kącie {większy niż dotychczasowy i przy okazji może deczko dłuższy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PrzemoBydg Napisano 8 Maja 2009 Autor Udostępnij Napisano 8 Maja 2009 Dzięki. Może uda się kupić od tego użytkownika. Mostek mam na + założony. Pozdrawiam Przemek Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PrzemoBydg Napisano 13 Maja 2009 Autor Udostępnij Napisano 13 Maja 2009 Odświeżam temat, jakby ktoś szukał takiej kierownicy to w Bydgoszczy w firmie Unibike na ul. Przemysłowej je mają. Model FSA XC-282 660 cm, mocowanie na 31,8 mm, kosztuje 99 zł. Oczywiście nówki w kartonie z gwarancją. Generalnie oni dużo montują do swoich rowerów części firmy FSA, więc jak ktoś szuka czegoś mniej populanego to mogą mieć. Jedyny mankament to, że są otwarci od 8 do 16. Pozdrawiam Przemek Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Miecho87 Napisano 17 Maja 2009 Udostępnij Napisano 17 Maja 2009 Pewnie dlatego, że są dystrybutorem FSA na Polskę... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.