Skocz do zawartości

[sklep] Kierownica FSA XC-280

PrzemoBydg

Rekomendowane odpowiedzi

Witam,

Upatrzyłem sobie taką kierownicę. Montowana jest np.: w rowerach Cube. W centrumrowerowym.pl te rowerki mają, ale kierownicy samej nie. Allegro ani google też za wiele nie chcą pomóc.

Może ktoś wie gdzie to można kupić? Uparłem się na FSA, bo inne komponenty: mostek, sztyca, siodło i korba też mam tej firmy.

Jeśli można to małe OT. W moim Unibike mam kierownice FSA XC-180 (prosta). Od nowości pod mostkiem jest tylko jedna podkładka. Jakoś do końca moją pozycja na rowerze mnie nie przekonuje. Kombinowałem już w wysokościa i położeniem siodełka. W nowych rowerach widze, że 3 podkładki pod mostek są fabrycznie założone.

Czy taka gieta kierownica pomoże trochę w poprawieniu sylwetki? Wydaje mi się, że jestem zbytnio pochylony na dól i niekiedy plecy i kark trochę mnie bolą.

Pozdrawiam

Przemek

Użytkownik "Wigry" sprzedaje taką kierę. Nówka, prosto z Cube'a Acid.

Czy to pomoże..? A czy da się ewentualnie mostek na + założyć {jeżeli jest na -}?

Jeżeli masz mostek na + i nic się więcej z tym nie da zrobić to faktycznie pozostaje jedynie wymiana na giętą kierę, która powinna w tym wypadku rozwiązać te dolegliwości.

A jeśli to nic nie pomoże, to wtedy trzeba szukać mostka o dość dużym kącie {większy niż dotychczasowy i przy okazji może deczko dłuższy.

Odświeżam temat, jakby ktoś szukał takiej kierownicy to w Bydgoszczy w firmie Unibike na ul. Przemysłowej je mają.

Model FSA XC-282 660 cm, mocowanie na 31,8 mm, kosztuje 99 zł. Oczywiście nówki w kartonie z gwarancją.

Generalnie oni dużo montują do swoich rowerów części firmy FSA, więc jak ktoś szuka czegoś mniej populanego to mogą mieć. Jedyny mankament to, że są otwarci od 8 do 16.

Pozdrawiam

Przemek

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...