boltzman Napisano 7 Maja 2009 Napisano 7 Maja 2009 Witam. Mam problem ze znalezieniem sterów w rozmiarze 29,6 mm. Do tej pory posiadałem stery z gwintem. Chciałbym stery ahead, ale moje chcenie napotyka przeszkodę, bo albo nie ma takich sterów, albo ja nie potrafię ich znaleźć. Rama jest stara - (na oko z 10 lat tongue.gif ). 1 i 1/8" daje nam ok. 28,6 mm. Natomiast ja mam o milimetr większą średnicę. Takich misek nie ma. Może jest jakiś inny sposób obsadzenia misek sterów ahead. Główka jest "prosta" (darujcie, ale jestem laikiem w nazewnictwie), tzn potrzebuję misek, bo łożyska nie będą miały gdzie pracować bez nich. Dobrze, że chociaż mam w niej mufę suportu standardową. Proszę o jakąś poradę. Względnie link do tematu z podobnym problemem (szukałem i się nie doszukałem). Dzięki. Jeszcze tylko uściślę - błędu pomiarowego nie zrobiłem. Pod ręką mam dwie suwmiarki, także... Do głowy przychodzi mi jeszcze obsadzenie misek łożysk z pół milimetrową blachą, aby zniwelować tą różnicę... Wybacz Administracjo, że poprzednio bez [...] napisałem temat. Nie ma możliwości ponownej jego edycji.
toms Napisano 8 Maja 2009 Napisano 8 Maja 2009 Przeglądnij poniższy link i sprecyzuj jakie konkretnie masz stery. http://www.kolarstwo-szosowe.gda.pl/stery.html (link dotyczy sterów nie tylko szosowych) Dobrze by było, gdybyś jeszcze pomierzył średnicę rury sterowej widelca i załączył jakieś poglądowe zdjęcia.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.