Skocz do zawartości

[pompka] do amortyzatora i dampera

wastedqba

Rekomendowane odpowiedzi

Szukam pompki która oferowała by różny zakres ciśnień w manometrze (różne manometry). Bo o ile w 66 mam ciśnienia rzędu 0-15 PSI, w Marathonie są to już ciśnienia rzędu 0-208 PSI (208 to max ciśnienie w negatywnej, które jest potrzebne przy skracaniu skoku, komorę pozytywną i TST pompuje się dla mojej wagi na około 38 PSI, PAR w okolicy 10 PSI), a w Swingerze ciśnienie SPV to 50-175 PSI.

Chciałbym to wszystko załatwić jedną pompką, bo koszt dwóch to około 270 zł.

Czy da się kupić taką pompkę lub czy istnieją inne rozwiązania?

Ja używam tą:

http://www.allegro.pl/item622092165_nowa_d...kosc_wys_0.html

Do 400 psi jednak dolny zakres u mnie od jakichś 15. Sam mam napompowane w mojego bombera aktualnie 20 psi i myślę że przy tak niskich ciśnieniach nie znajdziesz żadnej sensownej pompki która da realne wartości, a zakres jest tak mały ,że można spokojnie amora ustawić upuszczając powietrze na oko, do czego ta beto się świetnie nadaje dzięki przyciskowi do upuszczania powietrza,

Ma też super system zakładania końcówki na zawór dzięki któremu nie ucieka nam powietrze.

Ja bym więc kupił tą beto do wysokich ciśnień i poszukał pompki dedykowanej do niskich ciśnień z dokładnym manometrem - ale jaka to Ci nie powiem bo na allegro nie znalazłem żadnej :D, albo kupił tylko tą i niskie ciśnienia ustawiał na oko, co jednak w Twoim przypadku może się okazać kłopotliwe :/

No właśnie jak zakres jest mały to różnice rzędu 2 PSI mają znaczenie. W Tu skala zaczyna się od 20 dopiero i ma podziałkę dość małą co 10 więc odpada. Zresztą po co mi taki zakres skoro wykorzystam max połowę.

Z tych pompek z dużym zakresem to używałem kumpla gyio z zakresem do 250 i od biedy daje radę. Zdecydowanie lepszy był stary Marcok z zakresem do 200 bo wskazania miał od 5 PSI i to by była idealna pompka chyba. Ale teraz niskociśnieniowe są do 100 a wysoko do 300.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...