WiesieK Napisano 6 Maja 2009 Udostępnij Napisano 6 Maja 2009 Patrząc na opis sumy wzniesień w MINI-700m, w MEDIO-950m, to w GRAND FONDO powinna wynosić 1200m. A patrząc z drugiej strony MINI-700m, GRAND FONDO 1650, to w MEDIO suma powinna wynosić 1175. Poprawcie mnie jak się mylę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
AdamRadpak Napisano 8 Maja 2009 Udostępnij Napisano 8 Maja 2009 Mnie nie tak bardzo ineresuje suma wzniesień a raczej ilu procentowy jest podjazd. Profil dość cienko to pokazuje. Z prowizorycznych wyliczeń wynika mi, że ok 12%. Chociaz może najgorszy jest wjazd na Przełęcz Wolibarską. Ten mi wychodzi 15%. Mogę sie jednak mylić. Może projektant trasy coś podpowie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rychlapl Napisano 8 Maja 2009 Udostępnij Napisano 8 Maja 2009 Jeśli trasa jest podobna do zeszłorocznej, to pierwszy, długi podjazd nie jest strasznie stromy- jednak wyczerpujący bo długi. Jeśli utrzyma się ta susza, trasa będzie banalnie prosta i śmiało Semi-slicki można zakładać. Na końcu daje popalić jeszcze ten podjazd na którym rozgrywane jest BPH GP. Oj te błoto w zeszłym roku... Całość przejechałem na Speed Kingu 2.1 -mocno nabitym, Generalnie jechało się ok, ale na tej cholernej glinianej ostatniej górce tańczyłem jak na balecie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
konflo Napisano 8 Maja 2009 Udostępnij Napisano 8 Maja 2009 Trasa jest zmieniona w stosunku do temtego roku.Ten sam jest tylko poczatkowy podjazd na gore Kawka , oraz końcówka od tzw. Leśnego Dworka przez Jodłownik Mysliszów.Na trasie są generalnie 4 podjazdy.Pierwszy na w.w. górę Kawka , zaczynający się od Zbiornika wodnego Sudety, podjazd ok 5 km.Poźniej jest długi zjazd do Lesnego Dworka w Bielawie i nastepnie 2 z podjazdów na Polane Wiganicka.Podjazd ma ok 3 km dł i jest dość męczący.Nastepnie dojeżdza się do przełączy Woliborskiej , a od niej po płaskim na początku a pożniej 3 km podjazdem do Bielawskiej Polany.Z Biel.polany płaską na początku drogą , pożniej 1 km podjazdem do przeł Jugowskiej.Z przeł Jugowskiej długi zjazd do Lasnego Dworka, naprawde długi iszybki zjazd.Tam krótkim podjazem obok wodociągów i zajzd do Jodłownika.Po płaskim do Ostroszowic i lekko pod góre do Myliszowa.W Mysliszowie szybki zjazd droga asfaltowa i wjazd pod Łysą Góre, po tylu km na pewno cięzko bedzie podjazdzac.To tak w skrócie. W tej chwili jest sucho na trasie , ale przeszkadzaja leżące małe i wieksze gałęzie, oraz biegająca zwierzyna sarny muflony. Fajny maraton się szykuje. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
GiantMike Napisano 14 Maja 2009 Udostępnij Napisano 14 Maja 2009 Ale czy mapka na stronie jest wiarygodna? Tzn. czy odpowiada Twojemu opisowi? Michał Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
inferek Napisano 14 Maja 2009 Udostępnij Napisano 14 Maja 2009 Organizatorzy sie w jednym miejscu rypnęli na mapce : od 15km do rozdjazdu mini-mega jest ostry kamienisty zjazd, a nie jak na mapie droga asfaltowa. A tak poza tym wszytko ok. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kriss Napisano 15 Maja 2009 Udostępnij Napisano 15 Maja 2009 Tak, tam są resztki asfaltu (w niektórych miejscach tylko) - po prostu wydawnictwo przygotowujące mapę ma złe dane , co do tego zjazdu: jest naprawdę szybki, ale trzeba uważać na zakrętach bo może kogoś ładnie wyrzucić do rowu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
frezer Napisano 17 Maja 2009 Udostępnij Napisano 17 Maja 2009 Hehe, z 950m sumy podjazdów zrobiło się ok. 1600m (pomiar GPS). Nie wiem jak to oni mierzyli, jak teraz patrze na wykres przewyższeń i sumuje na oko to wychodzi mi właśnie te 1600m. Więc jeśli o to chodzi to organizatorzy dali ciała. A poza tym wszystko OK. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
AdamRadpak Napisano 18 Maja 2009 Udostępnij Napisano 18 Maja 2009 Nie wiem, czy fakt nieumiejętności sprawdzenia sumy przewyższeń, wynika "ze zwykłej ludzkiej pomyłki"? Pomylić to się można przy wydawaniu drobnych na CPN-ie. Z prymitywnego pomiaru sumy przewyższeń wyszło nam 1400 (Sigma), z GPS-a jak widzę więcej. Nijak to sie ma do informacji o trasie. Czyżby organizator bał się podac prawdziwe parametry trasy? Może więcej ludzi by się wystraszyło? Gdyby różnica wyszł 100m, to mozna ją zrzucić na karb błędu pomiaru ale 50%? Chyba należy nam się trochę szacunku za wpisowe Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
garbinet Napisano 18 Maja 2009 Udostępnij Napisano 18 Maja 2009 ja także uważam, że organizatorzy bali się podać prawdziwych danych... sporo ludzi by się nie zdecydowało ;] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.