pawel1315 Napisano 6 Maja 2009 Napisano 6 Maja 2009 Użytkuje torę 302 cl i mam pytanie. Czy ten amortyzator powinien wydawać dźwięki przy uginaniu się?? Chodzi mi o taki jakby szum... http://w343.wrzuta.pl/plik/2khLCXWAOK1/nagranie004 link do nagrania jak to działa. Bo kolega ma też hydrauliczny i u niego nic nie słychać a mój szumi przy każdym ugięciu i to się robi trochę uporczywe...
walik50 Napisano 7 Maja 2009 Napisano 7 Maja 2009 Wydaje mi się ze to normalny objaw moja tora przy silnym ugięciu wydaje podobne dźwięki "pulsującego" oleju jeśli to ten dźwięk?, chyba że brak w nim smarowania i trze, w tedy proponuję go rozebrać choćby po części i sprawdzić zawartość oleju
Danczeslav Napisano 8 Maja 2009 Napisano 8 Maja 2009 jest to pewnie olej ktory przelewa sie w tlumiku Hydracoil
pawel1315 Napisano 8 Maja 2009 Autor Napisano 8 Maja 2009 tylko że kolega mówi mi że pierwszy raz takie coś słyszy ;/ on ma xcr też hydrauliczny i u niego nic nie słychać, a u mnie nawet gdy ten tłumik jest wyłączony (czyli gdy jest ustawione na najszybsze odbicie) to i tak to słychać
michalj Napisano 8 Maja 2009 Napisano 8 Maja 2009 Mam RS dart 2 czyli tłumik HC i słychać przelewający się olej. Chyba odgłos zależy też od gęstości oleju, bo po wymianie chodzi chyba głośniej.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.