Slowaka4 Napisano 6 Maja 2009 Udostępnij Napisano 6 Maja 2009 No wiec , zerwał mi się łańcuch , szybko go skułem i jakoś dojechałem do domciu lecz.. w trakcie powrotu zaczęło coś tykać coś co wcześniej nie występowało a nagle po zerwaniu się pojawiło, postanowiłem wymienić sprzesło na którym łańcuch się zerwał lecz nadal jest to samo tyka na każdym biegu te tykanie jest cykliczne. Proszę o pomoc Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cyklista Napisano 6 Maja 2009 Udostępnij Napisano 6 Maja 2009 Może w miejscu, gdzie zerwał się łańcuch, któraś blaszka jest wygięta i gdzieś zahacza. A może łańcuch jest skuty zbyt ciasno i w tym miejscu nie zgina się i rozgina jak powinien. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
premier2 Napisano 7 Maja 2009 Udostępnij Napisano 7 Maja 2009 2 tygodnie temu też zerwałem łańcuch i miałem podobne tykanie po skuciu go. Pomogła wymiana na nowy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
speq Napisano 7 Maja 2009 Udostępnij Napisano 7 Maja 2009 Coś w tym jest - po rozpięciu spinki KMC (oj się namęczyłem...) i ponownym spięciu tejże też mi cykalo jakby przerzutka nie była wyregulowana. Obstawiam na skrzywienie delikatne łańcucha w miejscu, w którym go awaryjnie skuwałeś. Czym to robiłeś? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.