Nathrezen Napisano 5 Maja 2009 Napisano 5 Maja 2009 A więc, chcę kupić nowy rower DH, ale nie wiem czy lepiej kupić używany czy składać samemu? Chciałem na to przeznaczyć do około 2500zł, i wiem że najnowszego nie kupie za tą kwotę, i wolę żeby to był jeden ze starszych modeli bo trochę pieniędzy zaoszczędzę. I czy składanie całego roweru DH jest czymś wyjątkowo trudnym czy jest to jak w normalnym rowerze? Z góry dziękuję za pomoc.
motomysz666 Napisano 6 Maja 2009 Napisano 6 Maja 2009 Spójrzmy prawdzie w oczy. Za 2500 zł nie złożysz żadnego roweru o przeznaczeniu DH / FR. Niestety ... nie w tych pieniądzach. Moja propozycja, to dobierać jeszcze ok 1000 zł. Za mniej więcej 3500 zł powinno Ci się udać wyrwać na allegro jakąś 3 letnią Konę Stinky na w miarę przyzwoitym osprzęcie. Pamiętaj też, ze w czasie eksploatacji taki rower mocno dostaje w kość. A części są znacznie droższe. Dobre klocki hamulcowe (np. EBC Gold) to wydatek rzędu 80-90 zł. Raz na sezon pasowało by przelać amortyzator... kolejne 50-100 zł nie Twoje. Poza rowerem należy tez kupić dobry kask, ochraniacze, zbroję szczerze polecam, a tutaj w zasadzie wchodzimy w kolejny 1000 zł. Szukaj używanego sprzętu, bo kupno nowego roweru za 2500 zł, na którym masz zamiar zjeżdżać i skakać... mija się z celem. Pozdrawiam, Filip
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.