Artro Napisano 27 Maja 2009 Udostępnij Napisano 27 Maja 2009 Jak wyżej Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jarod Napisano 28 Maja 2009 Udostępnij Napisano 28 Maja 2009 Do tych co piorą co wycieczke - to ile wy macie par rękawiczek i ile nowych na sezon kupujecie? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sszaki Napisano 28 Maja 2009 Udostępnij Napisano 28 Maja 2009 ja skarpetki raz w sezonie piorę Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
creative1989 Napisano 28 Maja 2009 Udostępnij Napisano 28 Maja 2009 ja skarpetki raz w sezonie piorę skarpetki raz na rok, no to nieźle Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
premier2 Napisano 28 Maja 2009 Udostępnij Napisano 28 Maja 2009 Do tych co piorą co wycieczke - to ile wy macie par rękawiczek i ile nowych na sezon kupujecie? może jeżdżą na wycieczki raz na miesiąc? Sprawdzałem swoje rękawiczki kilka dni temu(leżały miesiąc w kącie, bo wyrównuję opaleniznę ) i nie śmierdziały. Rękawiczki z zaprzyjaźnionego kraju - Pakistanu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
twmax Napisano 2 Czerwca 2009 Udostępnij Napisano 2 Czerwca 2009 Do tych co piorą co wycieczke - to ile wy macie par rękawiczek i ile nowych na sezon kupujecie? Generalnie jest tak że jeśli nie będziesz prać ciuchów zaraz po jeździe to będą zatykały Ci się pory w nich, pory przez które ma być odprowadzany pot. Po pewnym czasie wszystko zacznie wonieć a koszulka przestaje spełniać swoje zadanie (coraz słabiej odprowadzać będzie pot) Podobnie jak będziesz prać koszulkę w proszku. Proszek zatyka pory i koszulka przestaje odprowadzać pot zamiast tego zaczyna go magazynować i zaczyna się zachowywać jak zwykła bawełniana. Dlatego ciuchy należy prać w żelu i po każdej wyprawie (na drugi dzień są suche i gotowe do jazdy). pozdrawiam MAX Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lukaszs Napisano 3 Czerwca 2009 Udostępnij Napisano 3 Czerwca 2009 a co to za żel? bo ja wrzucam swoje do pralki - ze wszystkim....... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
3aran Napisano 3 Czerwca 2009 Autor Udostępnij Napisano 3 Czerwca 2009 A ja swoje wszystkie oddychające ubrania piorę w płatkach mydlanych- są najbezpieczniejsze i bez detergentów... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
twmax Napisano 4 Czerwca 2009 Udostępnij Napisano 4 Czerwca 2009 a co to za żel? bo ja wrzucam swoje do pralki - ze wszystkim....... Normalny żel do prania. Środek piorący musi być w płynie ma za zadanie dokładnie spenetrować pory. Wszystkie tkaniny oddychające i z membranami należy prać w płynnych środkach (żelach do prania) ewentualnie specjalnych środkach piorących one są niestety bardzo drogie. Taniej wychodzi w żelu Całe pranie wszystkich ciuchów łącznie z płukaniem robię w zlewie lub w misce ręcznie, w ciepłej wodzie nie gorącej trwa to nie dłużej niż 10 min. Efekt jest taki że nic nie śmierdzi nic nie jest przepocone i jest pachnące. Zdecydowanie lepiej się jeździ w takich ciuchach. Po drugie koszulka bardzo szybko odparowuje na zewnątrz trzymając przy tym ciepło wewnątrz. Jeśli jeździsz codziennie lepiej zaopatrzyć się w 2 pary ciuchów. Miałem przypadek na początku że wyprałem koszulkę po kilku dniach w proszku i efekt był następujący: http://www.forumrowerowe.org/index.php?showtopic=43220 Teraz już tego nie ma pozdrawiam MAX Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team Franio Napisano 4 Czerwca 2009 Mod Team Udostępnij Napisano 4 Czerwca 2009 W sezonie na pranie nie ma czasu. Trzeba wykorzystywać każdą chwilę na rowerze, a nie martwić się, że śmierdzi Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team bogus Napisano 5 Czerwca 2009 Mod Team Udostępnij Napisano 5 Czerwca 2009 Ja piorę mniej więcej dwa razy na sezon. Nie ma zbyt wiele czasu na pranie, gdy codziennie jest się na rowerze. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
twmax Napisano 5 Czerwca 2009 Udostępnij Napisano 5 Czerwca 2009 Wszystko zależy jak kto się poci ja niestety bardzo mocno dlatego osobiście sam sobie piorę a zajmuje mi to max 10 min. Zależy też kto w czym jeździ. Pozdrawiam MAX Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Krzychoo Napisano 5 Czerwca 2009 Udostępnij Napisano 5 Czerwca 2009 Swoje ciuchy rowerowe piorę ręcznie w szamponie do włosów.Raz wrzuciłem do pralki i więcej tego nie zrobię. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
twmax Napisano 5 Czerwca 2009 Udostępnij Napisano 5 Czerwca 2009 Swoje ciuchy rowerowe piorę ręcznie w szamponie do włosów.Raz wrzuciłem do pralki i więcej tego nie zrobię. Jasny gwint na to bym nie wpadł pozdrawiam MAX Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gabrys128 Napisano 12 Lipca 2009 Udostępnij Napisano 12 Lipca 2009 O Jezusie miłosierny...nie prałem ich od początku sezonu aff. Jak przeczytałem co wy tu piszecie i powąchałem rękawiczki to az usiadłem na fotel ...;p muszę je wyprać do jutro bo jutro długa jazda ;p Tak więc taka zasada : Pamiętaj bikerze młody nie używaj rękawiczek do roboty. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.