muzycom Napisano 3 Czerwca 2009 Udostępnij Napisano 3 Czerwca 2009 Jeśli ktoś chce spróbować jak to działa w praktyce polecam przejechać się asfaltem po płaskim z załadowanym plecakiem ze stelażem. Np +20 kilo. Ciężko się rozpędzić, ale potem rower można powiedzieć jedzie sam. Do puki nie trafimy na podjazd. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
re5pect Napisano 4 Czerwca 2009 Udostępnij Napisano 4 Czerwca 2009 Na pewno różnice były by ogromne, gdyby to 5kg umieścić w kołach:) Moim zdaniem najważniejsza jest właśnie masa rotowana. Za dosłownie pare dni dam swoją dokładną wypowiedź, ponieważ aktualnie mam rower XC ważący ok. 12kg, a w drodze do mnie są już koła ważące o ponad 1kg mniej od obecnych:D:D:D:D Po założeniu kół i po jakiejś męczącej trasie zdam tutaj swoją dokładną relacje i opisze wrażenia;) Pozdrawiam! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hiv Napisano 9 Czerwca 2009 Udostępnij Napisano 9 Czerwca 2009 To jak to w końcu jest? Odchudzać rower który waży 13,2kg a ja 75? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
1415chris Napisano 9 Czerwca 2009 Udostępnij Napisano 9 Czerwca 2009 odchudzac, odchudzac, a jest z czego Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hiv Napisano 9 Czerwca 2009 Udostępnij Napisano 9 Czerwca 2009 No tak, tak. Wiadomo, że czym lżej tym lepiej(i śmieszne argumenty tu padły ze może być inaczej) ale chodzi o to czy jeśli uda sie zejsć np to 12kg to odczuję tą różnicę? I chodzi mi o zmianę tych elementów które nie mają subiektywnego wpływu na jakość jazdy jak np opony gdzie po zmianie mogą zmienijszyć się opory toczenia a ktoś zapisze to na konto niższej masy. Gdyby opony zostawić bez zmian to czy po wymianie innych elementów(no właśnie, na czym da sie zaoszczędzić najwięcej masy najniższym kosztem?) ta różnica 1 czy 2 kg tak wiele nam da? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ślawus Napisano 9 Czerwca 2009 Udostępnij Napisano 9 Czerwca 2009 rok temu przesiadłem się z roweru ważącego 12,5kg na rower ważący poniżej 10kg, różnica odczuwalna i to bardzo (a np. koła i napęd pozostały praktycznie nie zmienione). Czy warto było odchudzać, moim zdaniem tak. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DanieleQ1991 Napisano 26 Czerwca 2009 Udostępnij Napisano 26 Czerwca 2009 Ja wczoraj zmieniłem mojego zabytka na Rowerek z amorami itd... poprzedni ważył 13 kg, obecny 11,4 kg i różnicę wyczułem już na krótkim dystansie. Łatwiej się przyspiesza i nie jest to tak męczące, więc polecam odchudzanie wszystkim użytkownikom! Pozdrower Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.