Skocz do zawartości

Sportograf

robek18

Rekomendowane odpowiedzi

Witam, czy ktoś zamawiał już u nich zdjęcia, ja zamówiłem i zapłacilem 28.04.2009, przelew mieli na drugi dzień, do dziś w statusie mam "nie zaresjestrowano platności, na maile nie odpisują, zero odzewu. I gdzie ten profesjonalizm i ta szybkość ? Szybkość to może jest ale w ich sprzęcie 10kl/sek ale nie w realizacji zamówień . . .

Wystarczyło zadzwonić, odezwał się Pan, który mówił po polsku i po 15 minutach linki do zdjęć już były.... Także, mają chyba mały bałagan u siebie w zakresie księgowania wpłat. No ale fotki już są, także zwracam po części honor.

;)

• 4 tygodnie później...

Płacisz 44 pln w które masz wliczone wszystkie swoje zdjęcia + możesz sobie dobrać gratisowe zdjęcia ze startu itp. Jeśli masz dużo zdjęć to się o wiele bardziej opłaca.

Pytanie: na jakie dane wysyłaliście kasę? Chciałbym zapłacić przelewem ale mój bank (bz wbk) wymaga aby podać równierz adres ulicy oraz miasto i kod pocztowy odbiorcy, sportograf podaje natomiast tylko numer konta i nazwę firmy.

Jak to jest z prawami autorskimi. Jeśli kupiłem zdjęcia na sportograf to czy mogę je potem wykorzystywać w dowolny sposób (np wrzucając na forum)?

Jeśli domawiam zdjęcia do foto flat to piszą że muszą je zweryfikować. Co to znaczy? Sprawdzają czy się na nich znajduję? Jeśli nie to czy czekają mnie jakieś konsekwencje? Na zdjęciach ze startu trudno określić jest po miniaturce czy faktycznie załapałem się na zdjęcie.

Jak to jest z prawami autorskimi. Jeśli kupiłem zdjęcia na sportograf to czy mogę je potem wykorzystywać w dowolny sposób (np wrzucając na forum)?

Jeśli domawiam zdjęcia do foto flat to piszą że muszą je zweryfikować. Co to znaczy? Sprawdzają czy się na nich znajduję? Jeśli nie to czy czekają mnie jakieś konsekwencje? Na zdjęciach ze startu trudno określić jest po miniaturce czy faktycznie załapałem się na zdjęcie.

Co do pierwszej części pytania, w FAQ piszą, że można wykorzystywać zdjęcia do celów prywatnych, w innym wypadku należy zapytać ich o zgodę, czyli ewentualna opłata może zależeć od konkretnego celu wykorzystania tych zdjęć.

Tutaj źródło:

http://www.sportograf.de/en/service/general/faq#antwort17

Więcej nie wiem, i chętnie poznam odpowiedź. Sam dopiero pierwszy raz będę korzystał z ich usług po dzisiejszej Skandii.

Co do gratisowych zdjęć, wybrałem kilka na których siebie widzę (chyba 3), do tego dobrałem też zdjęcia z rozdania nagród, jakieś losowe 2 na których mnie nie ma. Po około 24h wszystkie wybrane zdjęcia zostały dodane do zamówienia jako gratis.

Mógłby mi ktoś jasno powiedzieć jak to jest z tym foto-flat!?

Cennik imprezy (wszystkie ceny zawieraja podatek 19% VAT)

Sportograf-Foto-Flat (wszystkie osobiste zdjecia, wszystkie impresjonistyczne zdjecia) 44,00 PLN

jedno osobiste zdjecie 14,99 PLN

jedno zdjecie kategorii: "Start", "Publicznosc", "Impresja" 4,99 PLN

Na zyczenie: dodatkowa wysylka zakupionych zdjec na Personal Photo Disk 14,99 PLN

Foto-Flat

* Wszystkie osobiste zdjecia uczestnika

* Wszystkie osobiste zdjecia kategorii "bez nr startowego"

* Wszystkie impresjonistyczne zdjeciaNOWOSC

* Wszystkie pliki Google-Earth zamowionych zdjec*NOWOSC

od 39,99

Czyli jeśli o skandię to obowiązuje tylko pierwsza opcja?

44zł za 3 moje zdjęcia i wszystkie impresjonistyczne zdjecia, których jest 6, które i tak mi się nie przydadzą, mam płacić 44zł? Bez jaj, się cenią...

Co do drugiej opcji: "osobiste zdjecia kategorii "bez nr startowego""- czyli mogę dostać zdjęcie na którym jestem tak, ale nie widać nr startowego(bo inaczej byłyby w osobistych zdjeciach)?

Co do drugiej opcji: "osobiste zdjecia kategorii "bez nr startowego""- czyli mogę dostać zdjęcie na którym jestem tak, ale nie widać nr startowego(bo inaczej byłyby w osobistych zdjeciach)?

Nie. Możesz mieć numerek ale zdjęcie było robione po wyścigu/przed startem/podczas startu itp. i wtedy może być w innej kategorii. Ja miałem 15 zdjęć z numerem startowym ale dodatkowo byłem jeszcze na 5 zdjęciach na których było widać mój nr startowy a były w innych kategoriach.

• 2 tygodnie później...
Witam, czy ktoś zamawiał już u nich zdjęcia, ja zamówiłem i zapłacilem 28.04.2009, przelew mieli na drugi dzień, do dziś w statusie mam "nie zaresjestrowano platności, na maile nie odpisują, zero odzewu. I gdzie ten profesjonalizm i ta szybkość ? Szybkość to może jest ale w ich sprzęcie 10kl/sek ale nie w realizacji zamówień . . .

Ja mam ten sam problem, zapłaciłem 10.06 przelewem i do dziś czyli 19.06 nie mam ani linku, ani odpowiedzi na 3 wysłane do nich maile.

Dzwoniłem też na numer +49 241 9633 180, ale słychać tylko sygnał faksu.

Jak dla mnie to jakaś ściema, może i zdjęcia robią fajne, ale co z tego jak nie można ich mieć, mimo uiszczonej zapłaty!

Może ktoś ze SPORTOGRAF się wytłumaczy dlaczego pobierają od ludzi pieniądze a potem ich olewają.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...