jurasz Napisano 4 Maja 2009 Napisano 4 Maja 2009 czołem! serdecznie zapraszam na otwarcie nowego szlaku rowerowego w okolicach Lublina. Szlak ten wiedzie z Lublina (z okolic Zalewu Zemborzyckiego- ul. Cienista, most na rz. Bystrzycy) do Gminy Niedrzwica Duża. Na trasie kilka ciekawych obiektów: ruiny dworu, kilka cmentarzy wojskowych, punkt widokowy. Na otwarciu, oprócz przejazdu przewidziano postoje i pogawędki krajoznawcze w najciekawszych niejscach, a na zakończenie imprezę integracyjno - rozrywkowo - rekreacyjną Więcej informacji na mojej http://www.juraszewski.pl oraz Gminy Niedrzwica Duża http://www.niedrzwicaduza.pl/index.php?id=683
ladybird Napisano 4 Maja 2009 Napisano 4 Maja 2009 hmmm.. dobrze wiedzieć...może kiedyś będzie czas po otwarciu się ze szlakiem "zapoznać".
Damian000 Napisano 5 Maja 2009 Napisano 5 Maja 2009 Domyślam się, że szlak który się pojawił niedawno w Starym Gaju to też twoja sprawka . Może uchylisz rąbka tajemnicy i zdradzisz jakieś szczegóły odnośnie tego szlaku?
jurasz Napisano 5 Maja 2009 Autor Napisano 5 Maja 2009 czołem! :-) jasne, jak ktoś nie chce/ nie może przyjechać na otwarcie - szlak pozostanie do ciągłego użytkowania Wkrótce pojawią się w sieci mapki, foldery do pobrania, a na trasie schematy i drogowskazy. Stary Gaj (Las): tak, jam to uczynił ;-) To szlak po Gminie Konopnica. Właściwie cały jest juz oznakowany malarsko, brak jest infrastruktury dodatkowej (mapy, drogowskazy, zamontowane znaki) co pojawi się w ciągu miesiąca - dlatego na razie tego szlaku nie nagłasniam, choc przejezdny powinien być. jego trasa skrótowo: Lublin, skrz. ul. Cienistej i Al. Kraśnickich - Motycz - Radawiec (Lotnisko) - Stasin - Stary Las (Gaj) - Zemborzyce Podleśne - Lublin (Ul. Cienista, most na Bystrzycy). Długośc ok. 30 km.
MrKolos Napisano 25 Maja 2009 Napisano 25 Maja 2009 oO sasiednia miejscowosc a ja nic nie wiedzialem... heh... tamtego dnia zrobilem 70km na rowerku i niczego nie zauwazylem... ojj... szkoda
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.