lajtspid Napisano 4 Maja 2009 Udostępnij Napisano 4 Maja 2009 Aktualnie mam w singlespeedzie złożone kółko no piascie Reborn Grind. Kręci się pięknie i jedyne do czego mógłbym się przyczepić to "syf" w kiepsko uszczelnionym wolnobiegu (po zimie chrzęści jakby tam piach był). Oststnio wpadła w moje ręce ciekawa piasta (w dodatku fabrycznie nowa) - Shimano DX FH-MX66 (poniżej foto) i mam dylemat - zmienić Reborna na tego DX? Nie znalazłem w sieci zbyt wielu opinii o tej piaście, ale sprawia wrażenie naprawdę solidnej i precyzyjnie wykonanej. W dodatku na "+" przemawia możliwość swobodnego zmieniania zębatek z tyłu (pasują od każdej kasety). Nie ma mocowania pod tarczę, ale i tak używam v-ek. Ktoś zna tą piastę i może o niej napisać coś obiektywnego? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Miecho87 Napisano 8 Maja 2009 Udostępnij Napisano 8 Maja 2009 http://www.paul-lange.de/produkte/shimano/.../FH/FH-MX66.pdf proponuje zwrócić uwagę na wymiar Over Locknut Diameter na samym dole. A poza tym to faktycznie taka normalna piasta Shimano tylko skrócona. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lajtspid Napisano 9 Maja 2009 Autor Udostępnij Napisano 9 Maja 2009 Faktycznie, ma 112mm. Wcześniej nawet nie zmierzyłem. To chyba jakiś standard bmxowy? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.