lajtspid Napisano 4 Maja 2009 Napisano 4 Maja 2009 Aktualnie mam w singlespeedzie złożone kółko no piascie Reborn Grind. Kręci się pięknie i jedyne do czego mógłbym się przyczepić to "syf" w kiepsko uszczelnionym wolnobiegu (po zimie chrzęści jakby tam piach był). Oststnio wpadła w moje ręce ciekawa piasta (w dodatku fabrycznie nowa) - Shimano DX FH-MX66 (poniżej foto) i mam dylemat - zmienić Reborna na tego DX? Nie znalazłem w sieci zbyt wielu opinii o tej piaście, ale sprawia wrażenie naprawdę solidnej i precyzyjnie wykonanej. W dodatku na "+" przemawia możliwość swobodnego zmieniania zębatek z tyłu (pasują od każdej kasety). Nie ma mocowania pod tarczę, ale i tak używam v-ek. Ktoś zna tą piastę i może o niej napisać coś obiektywnego?
Miecho87 Napisano 8 Maja 2009 Napisano 8 Maja 2009 http://www.paul-lange.de/produkte/shimano/.../FH/FH-MX66.pdf proponuje zwrócić uwagę na wymiar Over Locknut Diameter na samym dole. A poza tym to faktycznie taka normalna piasta Shimano tylko skrócona.
lajtspid Napisano 9 Maja 2009 Autor Napisano 9 Maja 2009 Faktycznie, ma 112mm. Wcześniej nawet nie zmierzyłem. To chyba jakiś standard bmxowy?
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.