ziomek8000 Napisano 4 Maja 2009 Udostępnij Napisano 4 Maja 2009 Dla wszystkich którzy zastanawiają się nad przewiewnymi butami typu Mtb na lato polecam właśnie ten model . Buty używam 2 sezon w warunkach średnio ciężkich , przejechałem w nich już parę ładnych km a prócz kilku przetarć ślady eksploatacji nie są mocno widoczne . Na pewno wielkim plusem tych właśnie butów jest dodatkowa klamra zamiast jednego z rzepów , but dzięki temu świetnie trzyma nogę sztywno . Cena : ~ 350 zł. Fotki real. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Quattro Napisano 4 Maja 2009 Udostępnij Napisano 4 Maja 2009 Też je posiadam i również polecam. Z ceną to trochę przesadziłeś, obecnie w sklepach internetowych są za 250 zł, ja za swoje jakoś rok temu dałem chyba 230 zł. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ziomek8000 Napisano 5 Maja 2009 Autor Udostępnij Napisano 5 Maja 2009 yyy... Nie wiedziałem szczerze mówiąc bo ja za nie zapłaciłem 350 zł w sprincie w Białymstoku Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marc1n Napisano 5 Maja 2009 Udostępnij Napisano 5 Maja 2009 Nie dosc, ze w najgorszym sklepie w miescie pod wzgledem otwarcia pracownikow, to jeszcze mooocno przeplacone. Nowy model M086 jest tanszy o ponad 20pln w tym sklepie i w necie o ponad 70PLN. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
100kg Napisano 7 Maja 2009 Udostępnij Napisano 7 Maja 2009 Witam Właśnie jestem przed zakupem w/w butów + pedały. Na allegro znalazłem za 289zł za parę SH-M086 389zł (buty+pedały) SH-M086 + PD-M520 Czy ktoś oferuje jeszcze taniej? pzdr Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ziomek8000 Napisano 8 Maja 2009 Autor Udostępnij Napisano 8 Maja 2009 No to w sumie mam nauczkę , że w sprincie jest drogo . Zamawiałem teraz koszulkę + spodenki + kask w necie i wyszło mi ponad 150 zł taniej niż w sprincie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mardukpl Napisano 12 Czerwca 2009 Udostępnij Napisano 12 Czerwca 2009 Ja mam mo86 biało-czarne i jestem strasznie zadowolony ale maja jakaś dziwna numeracje, mam je o 1 nr większe niż normalne buty jakie zawsze nosze Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wampi Napisano 13 Czerwca 2009 Udostępnij Napisano 13 Czerwca 2009 Ja mam mo86 biało-czarne i jestem strasznie zadowolony ale maja jakaś dziwna numeracje, mam je o 1 nr większe niż normalne buty jakie zawsze nosze Z tego co mi wiadomo, to ogólnie numeracja shimano jest o numer większa niż normalnie A tak dla potomnych, to jeśli ktoś się zastanawia między modelem 085 a 086 to brać 86, bo ma miejsce na kołki, a już któryś maraton z rzędu przekonałem się jakie biedne są 85 bez tej rzeczy... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dzemowiec Napisano 21 Czerwca 2009 Udostępnij Napisano 21 Czerwca 2009 Witam, Mam te buty M085 (jak w temacie) od marca tego roku i póki co mogę szczerze polecić. Mam nadzieję dalej będą się dobrze spisywać. Pozdrawiam! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Artro Napisano 22 Czerwca 2009 Udostępnij Napisano 22 Czerwca 2009 Ja jestem kolejnym zadowolonym uzytkownikiem tych butow Balem sie o rzepy, ale trzymaja tak samo dobrze jak od nowosci Faktycznie w m085 brakuje mi tylko tych miejsc na kołki Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
plubart Napisano 22 Września 2009 Udostępnij Napisano 22 Września 2009 Również posiadam te buty. Mam w nich zrobione koło 1500 km i jak na razie jestem bardzo zadowolony. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nax Napisano 21 Czerwca 2010 Udostępnij Napisano 21 Czerwca 2010 (edytowane) Posiadam od kilku tysięcy kilometrów, nie wiem dokładnie. Dwa lata ponad. Stan taki sobie, zdjęcia robione zaraz po przyjeździe więc brudne . Nie dbałem o nie w ogóle, mają sporo rys, skóra miejscami wytarta. Ale nie widać po nich tego i po umyciu jak nówki - "skóra" pod srebrem jest także jasna, więc jest ok. Buty generalnie katowałem. Prane w pralce z 20-30 razy, nie zaszkodziło. Kąpały się wielokrotnie, błotem pokrywane dość regularnie . Szorowały dwa razy asfalt, w tym szorował go klips. Wytrzymał to starcie bardzo dobrze. Widoczne na przedostatnim zdjęciu, szlif na samym początku, do dziś się nie powiększa i nie ma z tym ubytkiem żadnego problemu. Żadna nitka nie puściła. Używane w XC, AM, na szosie. W górach - podeszwa strasznie sztywna, do dziś nawet. Jeśli ktoś jeździ sporo w terenie to radzę zastanowić się dwa razy. Chociaż ja dawałem i daję radę, to często w Beskidach cierpię . Kołki tak, też by się przydały - ale można wkręcić śruby zwykłe, miejsce się znajdzie . Niesamowicie wygodne, jak to SPD. Rzepy w stanie bdb, klamra trochę się zużyła. Wentylacja kiepska, z wodą radzą sobie bardzo dobrze - noga suszy się dość dobrze. Duuuużo w nich chodziłem, nawet praca w knajpie się trafiała. Tańczy się też bardzo dobrze =D Ogółem - zdecydowanie polecam. Zwłaszcza, że teraz są naprawdę tanie Starczą na lata, bez żadnego dbania Edytowane 21 Czerwca 2010 przez nax Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Arek03170 Napisano 21 Czerwca 2010 Udostępnij Napisano 21 Czerwca 2010 Jeżeli chodzi o podeszwe- wg artykułu należy do najmiększych (pomijając typowo turystyczne) porównując do innych butów do xc, fakt że shimano jest najtańsze. Sam jeżdzę w spd shimano tyle że 122, są to moje pierwsze spd więc porównania nie mam, ale następne bez wahania wezmę sztywniejesze. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nax Napisano 22 Czerwca 2010 Udostępnij Napisano 22 Czerwca 2010 no jak ja je porównuję z innymi to są niesamowicie sztywne, zwłaszcza od innych podobnych modeli Shimano Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
grindz0ne Napisano 12 Sierpnia 2010 Udostępnij Napisano 12 Sierpnia 2010 Witam ! Mam możliwość zakupu tych butów tylko model Road ?? Więc do XC nie nadają się?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Eper Napisano 12 Sierpnia 2010 Udostępnij Napisano 12 Sierpnia 2010 Nie, road mają płaską podeszwę Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
robercik1904 Napisano 7 Października 2010 Udostępnij Napisano 7 Października 2010 Po 2 sezonach buciki straciły sztywność zrobiły się "kapcie", w prawym bucie padły sprężynki w klamrze oraz siateczka się popruła i zrobiły się dziury. Co prawda ścigałem się w nich i codzienne treningi zrobiły swoje ale do ambitnej turystyki polecam Na szczęście w shimano, uznali mi poprucie się siateczki jako wada i dostałem nowe buty... w których oczywiście nie jeżdżę Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi