MarcinGoluch Napisano 4 Maja 2009 Napisano 4 Maja 2009 Ahoy! Dwie rzeczy. Sprawa numer jeden to zorganizowanie mapki lub nawet śladu na GPS z dojazdem PKP Wałbrzych do schroniska. Czy ktoś w jakiś łopatologiczny sposób będzie w stanie przełożyć jak dojechać? Skróty, objazdy, leśne zakamuflowane ścieżki myślę, że nie wchodzą w grę. Druga sprawa to czy Lokales wałbrzych/ świdnica będą mogli w piątek przeprowadzić co większe grupy z PKP do schroniska i równocześnie podając swoje numery kontaktowe robić za telefoniczne punkty konsultacyjne? Kontakty otrzymają tylko Zlotowicze, nie pojawią się numery na ogólnym forum. Z góry wielkie dzięki za odpowiedzi! Pozdrawiam! Marcin
inferek Napisano 4 Maja 2009 Napisano 4 Maja 2009 Ad1 Droga nie jest jakoś mocno skomplikowana, z mapą nie da się zgubić. Z samego dworca PKP wyjeżdzamy 1) na skrzyżowanie z ul. Armii Krajowej, w prawo (kierunek Kłodzko,Nowa Ruda) 2)prosto DK 34 i 374 3)na światłach w lewo(nadal kierunek Kłodzko,Nowa Ruda) 4) ul. 11 listopada aż do wyjazdu z Wałbrzycha 5) zaczynają się tereny górzyste, droga nr 381 na Jedline Zdrój 6) w Jedlinie na krzyżówce w lewo (kierunek Dzierżoniów,Walim) droga nr 383 7) przemierzamy Jedlinę, Jugowice, w Walimiu kierunek na Rzeczkę 8) cały czas pod górę, w Rzeczce dojeżdzamy do Przełęczy Sokolej gdzie kawałek szutrem w górę jest schronisko. Zgubić się nie da, zapamiętać trasy też (także kopiuj drukuj ) no i mapa(choćby Polski)! Ogolnie krzyżówki są dobrze oznakowane, nie ma jakiś wątpliwych dróg. Warto pamiętać w jakim kierunku jedziemy i ewentualnie pytać ludzi, zawsze pomogą. Ostatni sklep spożywczy z normalnymi cenami jest w Walimiu, warto sie zaopatrzyć. Przykładowo w schronisku najtańszy obiad kosztuje 16zł (frytki,udko,surówka). GPSa nie posiadam Ad2. Ja raczej na 90% bede mógł odebrać jakąs grupkę ludzi, dajmy na to w piątek po 10, 11 (bo sam musze dojachac) Z telefonem nie bedzie problemów jak ludziska bedą dzwonić w piątek, ale w sobotę raczej nie odbiorę, bo jade na 4 godz do Wrocka.
Gevera Napisano 6 Maja 2009 Napisano 6 Maja 2009 hehehe, to może i ja się na coś Wam przydam (; mam fridam pełen (: ślad gps... 1 czerwca najszybciej by się dało zrobić (Robert wtedy będzie a on ma takowe ustrojstwo).
Robert Napisano 6 Maja 2009 Napisano 6 Maja 2009 Późno bo późno, ale do usług jeśli komuś by się przydało to chętnie
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.