Gość AUTHOR Napisano 3 Maja 2009 Napisano 3 Maja 2009 witam! mogę i rozważam zakup w/w siodełka. jedżę po wertepach, drogach polnych, ścieżkach rowerowych i asfalcie. czasem zrobię 60-80km w miesznym terenie, ale po 20-30 km boli mnie już krocze na moim dotychczasowym siodełku. kolejne km to udręka. nie uprawiam żadnych ekstremalnych jazd, w tym również nie w górach. jestem filigranowej budowy (60-63kg/165cm) i używam też od pewnego czasu spodenek z niezgorsza pieluchą (wkładką). 1. czy WTB Rocket V Race będzie mi dobrze służyć jeśli chodzi o komfort jazdy biorąc pod uwagę moja filigranową budowę ciała i rodzaje jazd? 2. czy używanie pieluchomajtek w tym modelu ma sens? 3. czy spodenki będą się niszczyć przez części łączone w siodełku (szwy)? 4a. czy puszczą szybko szwy w siodełku z powodu jazdy (tarcia)? 4b. jakie macie w tym względzie doświadczenie z siodełkami tak zrobionymi? tu fotka do opisywanego modelu: http://www.wtb.com/products/saddles/racing/rocketv/
arroyo Napisano 3 Maja 2009 Napisano 3 Maja 2009 To siodełko zebrało masę dobrych opinii na mtbr.com, zamówiłem je ostatnio i oczekuję przesyłki na początku nadchodzącego tygodnia bo mam ten sam problem, po 30km moje aktualne siodełko (san marco blaze) morduje mój tyłek, zwłaszcza w centralnej części (tam gdzie wtb ma tzw kanał miłości). Opinie z mtbr.com: http://www.mtbr.com/cat/controls/saddle/wt...028_140crx.aspx Wiadomo, każdy tyłek inny, do tej pory korzystałem ze spodenek bcm nowatex, które posiadają prostą wkładkę, teraz posiadam też nowe spodenki shimano originals z wkładką wysokiej jakości i wciąż mój tyłek gryzie się z aktualnym siodełkiem więc jest to już ewidentnie czas na jego wymianę. Ponoć rozmieszczenie oraz typ zastosowanych szwów nie wpływa negatywnie na komfort jazdy i ścieralność spodenek, natomiast doczepić się można do poszycia ze sztucznego materiału (w wyższych, droższych, modelach zastosowano skórę).
KANCLERZ111 Napisano 4 Maja 2009 Napisano 4 Maja 2009 Ja posiadam siodełko WTB ROCKET V TEAM BLACK. Jest może troszkę ciężkie, wygląda masywnie. Z komfortem jazdy nie najgorzej. Powiem wam że czuję je po 50 km jazdy po asfalcie. Też mnie boli tyłek i potem jazda to niezła udręka. No ale ja nie mam spodenek i jechałem w dżinsach i bokserkach pod dżinsami, więc nie ma do się dziwić. Gdybym miał dobre spodenki do problemu by nie było. To siodło ma żelową wkładkę na samym środku w miejscu krocza. Widać ją po obróceniu siodełka do góry nogami. Przynajmniej tak jest w moim:) Generalnie siodło polecam choć wymienił bym na coś lżejszego Pozdrower
MarcinGoluch Napisano 4 Maja 2009 Napisano 4 Maja 2009 Ahoy! Jakiś czas temu z kolegą Qba66 zamówiliśmy w sklepie www.rutlandcycling.co.uk(przez Ebay) siodła WTB Rocket V SLT w cenie 29funtów. Ja w poszukiwaniu siodła idealnego trafiłem na Rocketa w giantach natomiast kolega Qba uległ sile sugestii . Co mogę powiedzieć po paru setkach. Wersja srebrna wizualnie po dwóch jazdach już przestałą być srebrna. Początkowo mi to przeszkadzało. Teraz wygląda już bardzo rasowo. Wygoda hmmm nieporównywalna do niczego innego co dosiadałem wcześniej a było tego troche zaczynając od deskowatego Velo Carbon do żelowej kanapy dodawanej w Kross'ach. Trwałość szwów jak na razie bez zarzutów, ale jeżdżone dość krótko. Podoba mi się materiał Schotchlite na tyle siodła który zaj...ie odbija światło. Ogólna opinia ZAJEFAJNE SIODŁO ! ! ! Pozdrawiam! Marcin
nabial Napisano 4 Maja 2009 Napisano 4 Maja 2009 uzytkuje, chwale sobie jak zadne inne, wczesniej mialem b wygodne, acz zupelnie inne - selle italia slk i musze przyznac ze rocket jest genialny, poczatkowo obawialem sie o uciskanie prostaty, jak sie okazalo nieslusznie, nom i ten wyglad, taki kompromis miedzy kanapa a siodlem sportowym nadruki lekko sie scieraja, szwy nie sa ostre, dobrze trzymaja, za cene 73zl !!! cudo
arroyo Napisano 4 Maja 2009 Napisano 4 Maja 2009 SLT to najwyższa wersja modelu Rocket, szkoda tylko że u nas kosztuje 3-krotnie więcej niż wersja Race (race 90pln, slt 300pln).
bodziekk Napisano 7 Maja 2009 Napisano 7 Maja 2009 Jeśli chodzi o wygodę, to mnie także to siodełko bardzo przypasowało. Teraz, po 4,5 roku będę musiał kupić coś nowego, bo WTB się już rozpada. Wezmę pewnie to samo, ale już w wyższej (lżejszej) wersji.
Qba66 Napisano 9 Maja 2009 Napisano 9 Maja 2009 Cóż, nic dodać nic ująć w sprawie opinii MarcinaGolucha Siodło wyjątkowo wygodne. Jako iż używam spodenek obcisłych z "lajkry" to po moim siodełku nie widać aż tak opisywanych przez Marcina śladów zużycia. Oby dalej siodło dogadywało się z moim tyłkiem jak dotychczas Serdecznie polecam.
erich Napisano 16 Maja 2009 Napisano 16 Maja 2009 To siodło ma uniesiony wyraźnie tył. Jak sie to sprawdza podczas jazdy, czy tyłek nie przesuwa się do przodu? Kiedys próbowałem jeździć z uniesionym tyłem siodełka, by nie uciskało prostaty i cały ciężar był na kościach miednicznych, ale tyłek miał tendencje do przesuwania się w dół i to powodowało jakies naprężenie w krzyżu i bolał mnie potem kręgosłup. Generalnie fajne siodło i szukam czegoś wygodnego - minimum 145mm szerokości.
nabial Napisano 16 Maja 2009 Napisano 16 Maja 2009 wlasnie to daje nam zalety siodla z dziobem do dolu, takie jak stabilnosc tylka na siodle, bez wad, np opisywane przez ciebie bole... co do prostaty, to jes lekki tunelik + wyciete jajo w skorupie siodla w tym nerwalgicznym miejscu, moze nie wyglada, ale chyba sie sprawdza - dotychczas musialem miec siodla z dziurami, to jest 1. bez i jest ok
Ecia Napisano 16 Maja 2009 Napisano 16 Maja 2009 Zależy, jak sobie to siodło ustawisz. Możesz lekko podnieść ten przód do góry - wówczas pośrodku siodła utworzy się zagłębienie, w którym bardzo wygodnie się siedzi . Ja bardzo lubię właśnie takie ustawienie. A siodła, o którym traktuje temat, używa od ok. 150 km mój Książę Małżonek (jazda w znacznej przewadze terenowa) i na razie jest zadowolony.
ilicz Napisano 27 Kwietnia 2010 Napisano 27 Kwietnia 2010 Witam. Czy o tym foteliku piszecie? http://sklep.joy-ride.pl/lato/czesci/siodelka/siodlo-wtb-rocket-v-race.html czy taka cena?
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.