pablo111 Napisano 3 Maja 2009 Udostępnij Napisano 3 Maja 2009 hello , wybieram sie na maraton do Bielawy i mam problem z wybraniem trasy chciałbym wybrac trase Medio 55km ale niewiem czy dam rady moze lepiej zacząc od mini:), pierwszy raz w takim maratonie będę brał udział dotychczas brałem udział w rajdach rekreacyjnych około50km ale teren dosc łatwy troche wzniesień, a trasa w Bielawie jest dosc trudna , jezeli chodzi o moją kondycje to jezdze 3-4 razy w tygodniu po około 30-40 km różnymi trasami po równym, po lasach troche wzniesień, mam prośbe do tych którzy byli juz w Bielawie i innych maratonach o jakąś porade w dobraniu trasy!! Dzięki i pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
AdamRadpak Napisano 3 Maja 2009 Udostępnij Napisano 3 Maja 2009 Pablo 111 jesli nie jeździsz po górkach z różnicą wzniesień choćby 30-50m, to przewyższenie 950m bedzie ciężką próbą. Ten pierwszy podjazd wydaje mi się lekko 12%. Spróbój znaleźć górkę z takim nachyleniem i popodjeżdżaj. Może jesteś lekki i spoko go pokonasz. Zresztą zawsze możesz zjechać na mini. Będziesz wiedział jak trenować. Po płaskim to raczej jeździj po 60-90 km. A jak będzie wiało to zorganizuj trening siłowy pod wiatr albo w lesie po piachu. Ostanio mamy na maratonach kupy piachu. Miłego jeżdżenia i niech Ci nóżka podaje. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomeks Napisano 3 Maja 2009 Udostępnij Napisano 3 Maja 2009 A trasa giga jest bardzo trudna czy raczej nie ? Dzieku userowi MOONSPELL79 byc moze bede mogl wystartowac w tym maratonie Patrzac na sume przewyzszen nie powinno byc tak tragicznie, wiec moze dam rade Aczkolwiek jak patrze na fotki z ubieglego roku to mam lekkie obawy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
konflo Napisano 4 Maja 2009 Udostępnij Napisano 4 Maja 2009 hello , wybieram sie na maraton do Bielawy i mam problem z wybraniem trasy chciałbym wybrac trase Medio 55km ale niewiem czy dam rady moze lepiej zacząc od mini:), pierwszy raz w takim maratonie będę brał udział dotychczas brałem udział w rajdach rekreacyjnych około50km ale teren dosc łatwy troche wzniesień, a trasa w Bielawie jest dosc trudna , jezeli chodzi o moją kondycje to jezdze 3-4 razy w tygodniu po około 30-40 km różnymi trasami po równym, po lasach troche wzniesień, mam prośbe do tych którzy byli juz w Bielawie i innych maratonach o jakąś porade w dobraniu trasy!! Dzięki i pozdrawiam Myślę ,że dasz rade.Trasa nie jest trudna, ale za to bardzo widowiskowa. Wszystko zostanie rozegrane na pierwszym podjeździe pod góre Kawka. Oby tylko nie padało , tak jak w tamtym roku. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pablo111 Napisano 4 Maja 2009 Autor Udostępnij Napisano 4 Maja 2009 AdamRadpak dzieki za porade chyba jednak pojade na mini bo to pierwszy mój maraton to zobacze jak jest, i jeszcze do tego trasa jest ciekawie trudna tak mi sie wydaje. A czy mozna wybrac medio przy zapisach a potem zjechac na trase mini?? sa jakies dyskwalifikacje z tego powodu? pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
frezer Napisano 11 Maja 2009 Udostępnij Napisano 11 Maja 2009 Czy deklarując się na Medio, można na trasie zdecydować się na Grand Fondo? W sumie zawsze jeździłem średni dystans z podobną sumą przewyższeń, no więc może szarpnąłbym się na długi dystans. Oczywiście zależałoby to od tego jak by mi szło do rozjazdu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Moonspell79 Napisano 11 Maja 2009 Udostępnij Napisano 11 Maja 2009 Frezer, tak możesz. Musisz tylko zdarzyć na rozjazd przed zamknięciem trasy Grand Fondo, niestety nie wiem, jaki jest limit. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ravMaruderzy Napisano 12 Maja 2009 Udostępnij Napisano 12 Maja 2009 Frezer, tak możesz. Musisz tylko zdarzyć na rozjazd przed zamknięciem trasy Grand Fondo, niestety nie wiem, jaki jest limit. zmieniło sie? z tego co pamietam w zeszłych latach deklarowało sie dystans wczesniej, zmiana na trasie skutkowała dsq. Cos nie widzę tego w regulaminie, jak to jest w tym roku? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tobo Napisano 12 Maja 2009 Udostępnij Napisano 12 Maja 2009 przy 55 km przewyższenia 950 metrów to niewiele. przeciętnie maratony w górach maja 1600-1800 metrów przewyższeń. maraton w boguszowie miał 1400 m na tym samym dystansie. jeśli chcesz pojechać dla zabawy a nie by walczyć - poradzisz sobie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gleba Napisano 12 Maja 2009 Udostępnij Napisano 12 Maja 2009 zmieniło sie? z tego co pamietam w zeszłych latach deklarowało sie dystans wczesniej, zmiana na trasie skutkowała dsq. Cos nie widzę tego w regulaminie, jak to jest w tym roku? Możesz zmienić z Medio na Grand Fondo lub odwrotnie. Jeżeli zadeklarowałeś Mini, musisz jechać Mini. Nie możesz jechać Mini jeżeli wybrałeś Medio lub GrandFondo. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ravMaruderzy Napisano 12 Maja 2009 Udostępnij Napisano 12 Maja 2009 Możesz zmienić z Medio na Grand Fondo lub odwrotnie. Jeżeli zadeklarowałeś Mini, musisz jechać Mini. Nie możesz jechać Mini jeżeli wybrałeś Medio lub GrandFondo. dzieki. nie ma tego w regulaminie jednak? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.