bob66 Napisano 3 Maja 2009 Udostępnij Napisano 3 Maja 2009 Nie wiem, czy to forum jest czytane przez pana Langa, pewnie nie... Może ktoś ma pomysł, jak skłonić organizatora do właściwej organizacji losowania? Maraton, oznakowanie, wyżywienie, bufety - wszystko profesjonalnie, na wysokim poziomie - natomiast losowanie - całkowita amatorka i prowizorka, w dodatku prowadzący może wyczytać dowolne nazwisko z listy, i tak nikt go nie sprawdzi. A przecież tak łatwo zorganizować to sprawnie i sprawiedliwie, np.: - wrzucać numery startowe do pudła i losować z tej puli, - przygotować karteczki z numerami startujących i wybierać z nich, - i wiele wiele innych normalnych sposobów. Przy obecnym systemie jedna osoba może wylosować wszystkie nagrody - dziecko zwykle wskazuje na środek listy. Czy w zeszłym roku samochód też był losowany w tak skandaliczny sposób? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
AdamRadpak Napisano 3 Maja 2009 Udostępnij Napisano 3 Maja 2009 Coś jest na rzeczy i pewien niesmak zostaje. Nie spodziewam sie manipulacji ale wygląda to przekomicznie. Losowanie kartki a potem paluszek? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gleba Napisano 3 Maja 2009 Udostępnij Napisano 3 Maja 2009 Zgadza się. Jestem na 99% przekonany, że dziewczyna która wygrała skuter w Białowieży, 5 minut wczesniej wygrała inna nagrodę... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rodman Napisano 3 Maja 2009 Udostępnij Napisano 3 Maja 2009 niestety, oni tego nie czytają ...... losowanie to skandal albo kompletna amatorszczyzna, ktora zupelnie nie pasuje do stylu SKANDIA maraton Lang Team, może jednak warto napisac do SKANDII, że taka szacowna firma, że myslelismy o polisach i inwestycjach a tu takie jaja a nie losowanie ?!! na Powerade jest wzorcowo, wszystkie numery uczestnikow sa wrzucane do kartonu i losowane uczciwie - WZÓR !!! na Fuji co sprytniejsi wrzucali kiedys po kilka kartek co wychodzilo przy losowaniu .... na Skandia Lang - żenada !!!! czas to zmienić proszę państwa sponsorów ze SKANDII, bo inaczej będziecie pośmiewiskiem, a dla nas "małych" co nie mają szansę na pudło tobola to nasza jedyna rozrywka z nagrodami ! chyba ze losowania są ustawione pod pracowników skandii ...... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
arroyo Napisano 3 Maja 2009 Udostępnij Napisano 3 Maja 2009 Może inwestycje skandii wybierane są w podobny sposób? Ale fakt, gadżety do wygrania były hmm... chyba z 30 kalendarzy, 3 koszulki, zegarek i skuter. Spodziewałem się, że shimano wrzuci do worka jakiś osprzęt a tu proszę... kalendarze. Co do losowania, tutaj spodziewałem się, że wszystko będzie już przygotowane, np. komputer wylosuje określoną ilość numerów startowych (dajmy na to po równo z każdej kategorii), a na scenie odbędzie się samo wręczenie bez popisów w stylu "pani zamknie oczy i wskaże numer" Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MZielinski Napisano 4 Maja 2009 Udostępnij Napisano 4 Maja 2009 Witam Bob66 odpowiadam, że Skoda Fabia w zeszłym roku była losowana ze szklanej kuli wśród pasków z nazwiskami wszystkich uprawnionych do losowania. Dziękuję za opinie i sugestie w tej sprawie. Postaramy się, aby od następnej edycji losowanie nagród przeprowadzić w inny sposób, satysfakcjonujący uczestników. Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gleba Napisano 4 Maja 2009 Udostępnij Napisano 4 Maja 2009 Witam Bob66 odpowiadam, że Skoda Fabia w zeszłym roku była losowana ze szklanej kuli wśród pasków z nazwiskami wszystkich uprawnionych do losowania. Dziękuję za opinie i sugestie w tej sprawie. Postaramy się, aby od następnej edycji losowanie nagród przeprowadzić w inny sposób, satysfakcjonujący uczestników. Pozdrawiam I o to chodzi. Losowanie numerów z woreczka (przygotowanego przez Organizatora) jest bardzo dobrą metodą. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
strzala4 Napisano 4 Maja 2009 Udostępnij Napisano 4 Maja 2009 dokładnie. Przy zapisach każdy wrzucałby karteczkę i byłoby bez problemów Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MZielinski Napisano 4 Maja 2009 Udostępnij Napisano 4 Maja 2009 Rodmanie, Informuję, iż dziewczynka - Hanna Kasprowiak z Gliwic, która wygrała dwie nagrody skuter i elektronarzędzia nie jest pracownikiem firmy Skandia, jej rodzice również. Mam nadzieję, że od następnej edycji w Bielawie, po wypracowaniu nowej formuły losowania, unikniemy takich komentarzy a uczestnicy będą przekonani o naszej uczciwości. Ta sama osoba nie będzie miała możliwości wygrania drugiej nagrody. Organizujemy przecież losowanie upominków z dobrymi intencjami, aby docenić uczestnictwo wszystkich zawodników, nie tylko najlepszych. Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team bikergonia Napisano 4 Maja 2009 Mod Team Udostępnij Napisano 4 Maja 2009 Ok. To dobre rozwiązanie i sprawdzone przez innych organizatorów podobnych cykli Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
garbinet Napisano 4 Maja 2009 Udostępnij Napisano 4 Maja 2009 Witam, ja również mam szczerą nadzieję, że LOSOWANIE wejdzie na wyższy poziom. W Chodzieży specjalnie czekałem na losowanie , by wrócić do domu ok 22, a nie 18 jak planowałem, z nadzieją że wpadnie jakiś upominek. Nie wiem czy zauważyliście, ale większość nagród przypadła uczestnikom MINI i Rodzinnego ;] no ale co tu dużo pisać, pomysł z wrzucaniem karteczki z numerem startowym podczas rejestracji mi się podoba jestem ZA ! pozdrawiam i do zobaczenie w Bielawie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rodman Napisano 4 Maja 2009 Udostępnij Napisano 4 Maja 2009 Dziękuję za odpowiedź, myślę, że jak pomysł dopracowania losowania wcielicie w czyn - wszyscy będą zadowoleni a w szczególności uczestnicy również pozdrawiam i życzę rowerowego spełnienia podczas startów na SKANDIA Maratonach !!! p.s. a już myślałem, że nikt tego nie czyta ..... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ololo3 Napisano 5 Maja 2009 Udostępnij Napisano 5 Maja 2009 Garbinet, Mam nadzieję, że nie miałeś intencji dyskredytowania uczestników jeżdżących na krótkich dystansach (mini i rodzinnym), pisząc, że głównie im przypadła większośc nagród w losowaniu. Uważam, że każdy uczestnik winien mieć szanse na wylosowanie nagrody, niezależnie od dystansu, na którym startuje. Ilośc przejechanych kilometrów nie powinna byc wyznaczników szans w losowaniu. Bierz też pod uwagę, że często na dystansie mini startują zawodnicy, którzy specjalizują się w XC i po prostu mini jest dla nich idealnym dystansem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gleba Napisano 5 Maja 2009 Udostępnij Napisano 5 Maja 2009 Wiadomość na stronie SkandiaMaratonu: Nowa formuła losowania nagród Odpowidając na Wasze uwagi, od następnego maratonu losowanie nagród będzie przebiegało według nowej formuły: nazwiska z ostatecznej listy startowej losowane będą z jednej urny. Nie będzie możliwości wylosowania drugiej nagrody przez tę samą osobę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
skydancer Napisano 5 Maja 2009 Udostępnij Napisano 5 Maja 2009 Zgadza się. Jestem na 99% przekonany, że dziewczyna która wygrała skuter w Białowieży, 5 minut wczesniej wygrała inna nagrodę... Mam dokładnie takie samo wrażenie... Nie rozumiem skąd pomysł na taką formę losowania, w Chodzieży było tak samo? W zeszłym roku nie było takich kontrowersji. Kto chciał brać udział w losowaniu, to po dojechaniu na metę wypełniał jakiś tam kupon i tyle. Losowanie to chyba jednak jedyny minus całej imprezy w Białowieży. Tak trzymać! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ololo3 Napisano 6 Maja 2009 Udostępnij Napisano 6 Maja 2009 Mam dokładnie takie samo wrażenie... Nie rozumiem skąd pomysł na taką formę losowania, w Chodzieży było tak samo? W zeszłym roku nie było takich kontrowersji. Kto chciał brać udział w losowaniu, to po dojechaniu na metę wypełniał jakiś tam kupon i tyle. Losowanie to chyba jednak jedyny minus całej imprezy w Białowieży. Tak trzymać! W Chodzieży była informacja przed losowaniem, że w losowaniu skutera jako głównej nagrody danej edycji udział biorą również osoby, które wylosowały wcześniej nagrody. W Białowieży zastosowano tę samą zasadę Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
garbinet Napisano 6 Maja 2009 Udostępnij Napisano 6 Maja 2009 ololo3 absolutnie nie mam jakichkolwiek pretensji do tego że nagrody przypadły takim a nie innym osobom, cieszę się natomiast ze zmiany stylu losowania a co do tego skutera to uważam że powinien on być tak samo przyznawany jak pozostałe nagrody, ktoś wylosuje wcześniej super zegarek, czy narzędzia, to niech inni mają szansę na wylosowanie czegokolwiek. To tak jakby ta sama osoba mogła sobie przygarnąć koszulkę, zegarek, jakiś zestaw od MAVIC`a + skuter najlepiej, Jeden upominek na daną edycję i KONIEC ! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
AdamRadpak Napisano 18 Maja 2009 Udostępnij Napisano 18 Maja 2009 Wielkie brawa dla Orgów za losowanie. Super atmosfera i oprawa godna najlepszych imprez. Świetnie, się bawiliśmy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
skydancer Napisano 18 Maja 2009 Udostępnij Napisano 18 Maja 2009 Wielkie brawa dla Orgów za losowanie. Super atmosfera i oprawa godna najlepszych imprez. Świetnie, się bawiliśmy. Jak wyglądało losowanie w Bielawie? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
garbinet Napisano 18 Maja 2009 Udostępnij Napisano 18 Maja 2009 Była taka fajna amerykańska szklana kula, w której znajdowały się karteczki z imieniem i nazwiskiem oraz numerem startowym tych wszystkich którzy zarejestrowali się na starcie później dzieci losowały karteczki i tak oto były przyznawane nagrody Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lukas_t1 Napisano 18 Maja 2009 Udostępnij Napisano 18 Maja 2009 to byla chyba ta sama kula z której losowano w 08 roku skode Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.