c1ach Napisano 2 Maja 2009 Udostępnij Napisano 2 Maja 2009 Witam, przymierzam się do zakupu jakiegoś fajnego koszyczka na bidon. Upatrzyłem sobie Elite Custom i szukam o nim jakiś opinii, a na forum nic konkretnego o nim nie znalazłem. Ma ktoś takie coś ? Da radę w rowerze mtb, czy tylko na szosę ? Nie wiem czy opłaca się tyle wydawać na koszyk, jak myślicie ? Wygląd jest rzeczywiście super, wersja biała z błękitem wygląda rewelacyjnie. Do tego wziąłbym jeszcze jakieś błękitne albo złote śrubki alu i może wyszedł by z tego jakiś fajny pakiet stylistyczny link do aukcji z koszykiem : http://www.allegro.pl/item625160070_koszyk...i_xtrabike.html Są też inne fajne kolory, ale ten najbardziej mi się podoba. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lextalionis Napisano 2 Maja 2009 Udostępnij Napisano 2 Maja 2009 Wygląda fajnie ale 45zł za koszyk to dla mnie troszkę za dużo... Poza tym nie wygląda on na taki który dobrze trzyma koszyk ale nie wiem... Sam nie użytkowałem... Sam posiadam dwa koszyczki Kellys'a (dokładnie model OZZ) i jeszcze nigdy nie zgubiłem bidonu... Trzyma pewnie a i wygląd ma całkiem przyjemny(zwłaszcza wersja czarna ) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rychlapl Napisano 2 Maja 2009 Udostępnij Napisano 2 Maja 2009 Ohoho, wygląda świetnie. Myślę, że powinno być ok, zauważ, że ten niebieski element na końcu ramion jest moim zdaniem ( na 90%) gumowy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Schwefel Napisano 2 Maja 2009 Udostępnij Napisano 2 Maja 2009 Właśnie zamówiłem taki tylko, że czarny. Jak przyjdzie to coś więcej skrobnę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
c1ach Napisano 3 Maja 2009 Autor Udostępnij Napisano 3 Maja 2009 Niecierpliwie czekam na relację Rychlapl - wydaje mi się że ta guma odpowiedzialna jest za dopasowanie się koszyczka do bidonu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adik Napisano 3 Maja 2009 Udostępnij Napisano 3 Maja 2009 Schwefel - proszę zrób test tego koszyka, ja również jestem nim zainteresowany. Tylko jest jeszcze jedno kryterium - sprawdzisz, czy szklana butelka 0.5L piwa, z niego nie wypada? Mówię poważnie, zdarza mi się często takie "dobrocie" wozić, a obecny kbix squad { http://www.allegro.pl/item620799158_koszyk...ly_s_tanio.html } mimo że ma jedno z 4 ramion pęknięte, to trzyma piwko dobrze. Carbonowy koszyk raczej na wertepach lub drodze "kostce" chyba by z piwem nie dał rady... Jak myślicie? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Xanagaz Napisano 3 Maja 2009 Udostępnij Napisano 3 Maja 2009 Mam taki kosztyk w wersji plastikowej i jak ma się odpowiedni bidon to nawet pusty na trasie nie wypadnie, powtarzam NIE-WY-PA-DNIE. W moim przypadku jest to bidon Isostar, który idealnie się wpasowuje w trzymanie koszyka. To na końcu to na 100% guma. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Schwefel Napisano 3 Maja 2009 Udostępnij Napisano 3 Maja 2009 Tylko jest jeszcze jedno kryterium - sprawdzisz, czy szklana butelka 0.5L piwa, z niego nie wypada? Jakieś wymagania co do marki? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adik Napisano 3 Maja 2009 Udostępnij Napisano 3 Maja 2009 Hahahah Brak wymagań co do marki Ogólnie pytam się, bo większośc koszyków radzi sobie z plastyczną plastikową butelką o niskiej masie własnej, a z piwejrem to wiadomo, raz że twarde szkło to jeszcze ciężar własny butelki... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
danrok Napisano 4 Maja 2009 Udostępnij Napisano 4 Maja 2009 Mam taki koszyk od miesiąca. Jezdziłem z bidonem Tacs/Born i 2 razy go zgubiłem. Właśnie się zastanawiam co z tym zrobić, Mierzyłem z innym bidonem ( Izostar) i wydaje mi sie że tu jest problem bo nie wszystkie się zatrzaskują ładnie od góry. To mój pierwszy kompozytowy koszyk i trochę mnie to wkurza ze nie mozna po prostu mocniej podgiąć drutów. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bizon Napisano 4 Maja 2009 Udostępnij Napisano 4 Maja 2009 W sklepie XTRbike tańszy.Bardzo fajnie wyglądają te koszyki ,aż chyba se sprawie taki do szosówki Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rychlapl Napisano 4 Maja 2009 Udostępnij Napisano 4 Maja 2009 Mówiąc, że element jest gumowy, chodziło mi o zaznaczenie pozytywnego efektu, jaki daje:) No taki Paulaner-ek fajnie się wpasowuje do koszyczka czasem:P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PestekXC Napisano 17 Maja 2009 Udostępnij Napisano 17 Maja 2009 Polecam koszyk, świetnie trzyma bidon choć na fotkach tego nie widać. Mam taki tyle, że czarny, dałem 35 zł. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
1415chris Napisano 17 Maja 2009 Udostępnij Napisano 17 Maja 2009 40g brrr ciezki Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adik Napisano 17 Maja 2009 Udostępnij Napisano 17 Maja 2009 A co, nie podniesiesz go? Jaktam Schwefel piwna próba z koszykiem Elite? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Schwefel Napisano 17 Maja 2009 Udostępnij Napisano 17 Maja 2009 Półlitrowy Budweiser nie ma szans utrzymać się podczas forsownej jazdy, przy ostrzejszym hamowaniu wyleci do przodu jak pocisk. Butelka ma jakieś 0,5cm luzu i koszyk ją nie obejmuje ściśle. Jest idealnie dopasowany do bidonu Isostara zarówno na obwód jak i wycięcie u góry bidonu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adik Napisano 17 Maja 2009 Udostępnij Napisano 17 Maja 2009 Kurdek, no to trzeba trochę zmienić koncepcję... Z racji, że mam przerzutkę downswing, to poszukam specjalnego koszyka na rurę podsiodłową, np tacx tao http://www.allegro.pl/item628155353_nowy_k...aluminiowy.html Mimo wszystko wielkie dzięki za przeprowadzenie testu Koszyki elite są piękne, http://www.allegro.pl/item627903818_elite_..._w_sklepie.html \ http://www.allegro.pl/item638023217_koszyk...carbon_23g.html ale jak się spodziewałem, nie są przeznaczone do twardych zadań. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Damix Napisano 20 Maja 2009 Udostępnij Napisano 20 Maja 2009 Ja posidam taki : http://www.bike-on.pl/product.php?id=147&a..._Modula_Cage_EX posiada regulacje więc wielkość butelki nie sprawia problemu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Schwefel Napisano 20 Maja 2009 Udostępnij Napisano 20 Maja 2009 Ale on ciężki jest Z wyglądu wolę swojego Elite'a Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Damix Napisano 20 Maja 2009 Udostępnij Napisano 20 Maja 2009 Ooo tak bardzo ciężki , od razu czuć różnice w wadze roweru W rzeczywistośći ładniejszy niż na zdjęciu i wydaje się być "mocny" O tak wygląda : Ten elite rzeczywiście ładny ale "ten mój " bardziej praktyczny (i też ładny ) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
premier2 Napisano 20 Maja 2009 Udostępnij Napisano 20 Maja 2009 Kurdek, no to trzeba trochę zmienić koncepcję... Z racji, że mam przerzutkę downswing, to poszukam specjalnego koszyka na rurę podsiodłową, np tacx tao Ja kupiłem ten koszyk Tacx'a. Ładny jest, ale porysował mi masakrycznie bidon Accenta(robiony zresztą przez Tacx'a). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pulse Napisano 23 Maja 2009 Udostępnij Napisano 23 Maja 2009 jak masz kase to warto. Sam mam koszyk elite (inny model kupiony okazyjnie) i wydalem duzo. Drugi sezon, wyscigi XC, maratony rozne bidony nigdy nie zgubilem zadnego. Elite zna sie na rzeczy, niektorzy pukaja sie w czolo ze ktos wydaje tyle na koszyk na bidon, sam tak kiedys mialem. Jak sie zaglebisz to to zrozumiesz. Wg mnie warto. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomeks Napisano 23 Maja 2009 Udostępnij Napisano 23 Maja 2009 Polecam tacx tao, ale tylko z bidonami tacx, z inne maja nieco luzu. Bidony tacxa siedza tak, ze czasem nie moge wyciagnac Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mts Napisano 23 Maja 2009 Udostępnij Napisano 23 Maja 2009 Co do bidonów, koszyków na nie; mam taki problem. Okazuje się na moim obecnym rowerze nie ma otworów na koszyk. Ma ktoś jakiś pomysł jak temu zaradzić (wiercenie chyba nie bardzo) i jakoś to przymocować. Zwykły metalowy koszyk. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
buka Napisano 24 Maja 2009 Udostępnij Napisano 24 Maja 2009 a może ktoś byłby zainteresowany kupnem breloka ELITE? Chętnie podeślę zdjęcia, piekna rzecz! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.