Skocz do zawartości

[damper] Który lepszy: DT Swiss 220L, DT Swiss HVR, Manitou X3 czy Manitou Radium RL?

Rekomendowane odpowiedzi

Gość R3surrection
Napisano

a ile chcesz wydać?

Napisano

Chcę go kupić razem z ramą bo sa dostępne jako frameset'y za okazyjną cenę. Bo za ramke z damperem wydam ok 1800zł, a sa samą rame ok 1600. Pożniej trzeba wydać ok 600-800zł na damper to mi sie nie opłaca za 2200-2400zł jak można taniej.

Napisano

Manitou Swinger 3 to bardzo efektywny damper, nie można napisać, że nie drgnie, ale dobrze tłumi bujanie i ładnie pracuje - mi odpowiada.

• 2 tygodnie później...
Napisano

Mam przy podobnej ramie damper DT Swiss EX200,który jest następcą HVR.Różnią się one od siebie nieznacznie konstrukcją,ale praca jest znakomita i platforma naprawdę działa.Dampery tej firmy są u nas mało popularne,ale warte uwagi.Polecam.

Napisano

A ja postawie na nie doceniane u nas RS. Pearl i Monarch w wyższych wersjach to cudowne maszyny. Ogrom regulacji i praca naprawdę zrobiła na mnie wrażenie.

Inna kwestia to Fox RP23 czyli damper wszystko w jednym.

Manitou tylu zwolenników ilu przeciwników. Osobiście nie miałem okazji użytkować. DT po rozmowie z dystrybutorem odpuściłem. Ich plus całkowita blokada i tu plusy w stosunku do rp23 się kończą.

Pozdrawiam!

Marcin

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...