Paulex Napisano 2 Maja 2009 Napisano 2 Maja 2009 Potrzebuję porady. Szukam dobrego damperka do tej ramy: http://www.extreme-shop.nazwa.pl/poison/rarsenam.php Do wyboru są takie 4: Chcę efektywnie podjeżdżać i szybko zjeżdżać. Waga 80kg. DT Swiss 220L DT Swiss HVR Manitou X3 SPV Manitou Radium RL Co polecacie??
Martinii Napisano 2 Maja 2009 Napisano 2 Maja 2009 Waze w granicach 80-82 kg i moge powiedziec, ze Manitou X3 SPV nawet na stromych podjazdach nie drgnie. Polecam.
Paulex Napisano 2 Maja 2009 Autor Napisano 2 Maja 2009 Chcę go kupić razem z ramą bo sa dostępne jako frameset'y za okazyjną cenę. Bo za ramke z damperem wydam ok 1800zł, a sa samą rame ok 1600. Pożniej trzeba wydać ok 600-800zł na damper to mi sie nie opłaca za 2200-2400zł jak można taniej.
Rulez Napisano 2 Maja 2009 Napisano 2 Maja 2009 Manitou Swinger 3 to bardzo efektywny damper, nie można napisać, że nie drgnie, ale dobrze tłumi bujanie i ładnie pracuje - mi odpowiada.
tomas53 Napisano 12 Maja 2009 Napisano 12 Maja 2009 Mam przy podobnej ramie damper DT Swiss EX200,który jest następcą HVR.Różnią się one od siebie nieznacznie konstrukcją,ale praca jest znakomita i platforma naprawdę działa.Dampery tej firmy są u nas mało popularne,ale warte uwagi.Polecam.
MarcinGoluch Napisano 12 Maja 2009 Napisano 12 Maja 2009 A ja postawie na nie doceniane u nas RS. Pearl i Monarch w wyższych wersjach to cudowne maszyny. Ogrom regulacji i praca naprawdę zrobiła na mnie wrażenie. Inna kwestia to Fox RP23 czyli damper wszystko w jednym. Manitou tylu zwolenników ilu przeciwników. Osobiście nie miałem okazji użytkować. DT po rozmowie z dystrybutorem odpuściłem. Ich plus całkowita blokada i tu plusy w stosunku do rp23 się kończą. Pozdrawiam! Marcin
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.