elberet Napisano 1 Maja 2009 Napisano 1 Maja 2009 Piszę tutaj, bo zdolni technicznie wszyscy a na forum szosowym chyba nikt nie żyje... (albo wszyscy wolą napisać tu) Założyłem nowe klamki shimano rx100.I w przeciwieństwie do starych gipiemme, te na najmniejszej nierówności dzwonią brzęczą jak opętane. Dokręcone są do kierownicy mocno. Co może za to odpowiadać? hilfe. a.bym zapomniał.nie nawinąłem jeszcze owijki jeśli ma to jakiekolwiek znaczenie. (do zarządzających-mam nadzieję, że teraz wsio w porządku z zasadami pisania i pozdrawiam serdecznie)
lajtspid Napisano 1 Maja 2009 Napisano 1 Maja 2009 Linki założyłeś, czy są same klamki bez linek? Klamki mają pewien luz roboczy (im starsze - tym zwykle większy). To może być MZ przyczyna tego dzwonienia.
elberet Napisano 1 Maja 2009 Autor Napisano 1 Maja 2009 Klamki były nówka sztuka, luzów nie ma. Są linki z pancerzami. Może pancerze niedostatecznie głęboko wciśnięte w klamkę?
elberet Napisano 2 Maja 2009 Autor Napisano 2 Maja 2009 Udało mi się ustalić i zlikwidować dzwonienie. Na górze dźwigni klamki po wysunięciu widać jest szary plastikowy element. Starczyło go niewielkim kawałkiem izolacji przyklajstrować do dźwigni. Zaraz zorganizuje test terenowy i jeśli ktoś chce to zrobię zdjęcia.
travisb Napisano 2 Maja 2009 Napisano 2 Maja 2009 Zaraz zorganizuje test terenowy i jeśli ktoś chce to zrobię zdjęcia. Zdjęcia zawsze mile widziane:)
MarcinN Napisano 2 Maja 2009 Napisano 2 Maja 2009 Stary! Genialne po prostu, nieźle się przy tym uśmiałem, polecam wszystkim
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.