Fidev Napisano 1 Maja 2009 Udostępnij Napisano 1 Maja 2009 Kupiłem w Giancie rower i otrzymałem na niego gwarancje oraz bezpłatny przegląd. Czy utraciłem gwarancje ,gdy trochę pogrzebałem przy rowerze (czytaj: regulowałem przerzutki) ?? Czy nadal mam darmowy przegląd ?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
skjaatel Napisano 1 Maja 2009 Udostępnij Napisano 1 Maja 2009 Ten darmowy przegląd jest po to, by wyregulować przerzutki, hamulce, sprawdzić dokręcenie śrub. Jeśli go nie wykonasz to utracisz gwarancję. Za to, że sam regulowałeś przerzutki / hamulce, zmieniłeś opony/dętki/siodełko itp. nikt Cię gwarancji nie pozbawi. Utracisz ją ingerując w strukturę roweru (zmiana amortyzatora poza serwisem itp) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Schwefel Napisano 2 Maja 2009 Udostępnij Napisano 2 Maja 2009 Utracisz gwarancję jeżeli zjechałeś gwinty albo łby śrub przy tej regulacji. Jeżeli tak nie jest to się nie martw o gwarancję Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dar28 Napisano 2 Maja 2009 Udostępnij Napisano 2 Maja 2009 Nie powinienes stracic gwarencji Ja takiemu delikwentowi pokazuje żółta kartke i temat jest zamknięty Ewentualnie robie wpis w karcie gwarancyjnej żeby miec takiego delikwęta na oku Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.