got3n Napisano 1 Maja 2009 Udostępnij Napisano 1 Maja 2009 Witam Chciałbym przedstawić mój rowerek. Powstawał w bólach ale w końcu jest ; ) Bar Ends: (Rogi) Smica 63g Brakes (Front&Rear): (Hamulec przedni i tylny) Avid Elixir R - 630g Brake Rotors: (Tarcze hamulckowe) Avid G3CS 2x 185mm - 310g Cables: (Pancerze i linki) Jagwire 45g Cassette: (Kaseta) - Shimano XT CS-M770 11-32 - 261g Chain: (Lancuch) - ConneX 904 300 g Crankset: (Korby) Shimano SLX - 890 Derlr (Front): (Przerzutka przednia) - Shimano XT - 135g Derlr (Rear): (Przerzutka tylna) Sram x.9 - 236g Fork: (Widelec) Reba Race 29er with starnuts 1725g Frame: (Rama) Superior Team 29 19" 1716 g Grips: (Gripy) Dartmoor Flyer 98g Handlebar: (Kierownica) Bontrager Race Lite 600mm - 159g Headset: (Stery) Vp 45AC - 98g Pedals: (Pedaly) Shimano pd540 - 350g Seat: (Siodlo) Velo - 208g Seatpost: (Sztyca) Pro 31,6x 400mm - 269g Seatpost clamp: (Zacisk sztycy) - Kalloy - 24g Skewers: (Zaciski kół) A2z Ti 85g Shifters: (Manetki) Sram x.9 - 235g Spacers: (Podkladki pod mostek) - 4x10mm - 20g Stem: (Mostek) Boplight 31,8 100mm 122g Tire (Front): (Opona przednia) Mythos XC II 29x2.1 - 604g Tire (Rear): (Opona tylna) - Mythos XC II 29x2.1 - 605g Tubes: (Detki) Maxxis - 258g Wheel Front: (Kolo przednie) - 866g -Hub: (Piasta) Boplight Sport -Rim: (Obrecz) - DT x470 -Spokes: (Szprychy) - 32x DT COMP -Nipples: (Nyple) Dartmoor Alu Wheel Rear: (Kolo tylne) 969 -Hub: (Piasta) DT 240s -Rim: (Obrecz) DT x470 -Spokes: (Szprychy) - 32x DT Comp -Nipples: (Nyple) Dartmoor Alu Razem : 11281 g Dodatki Bottle Cage: (Koszyk na bidon) - Zefal 39 g na razie nie planuje żadnych zmian. Może tylko sprawdze jak sie jeździ z jakąs gięta kierownicą i rebe na 80mm przestawię. Kiedyś jak mnie najdzie moze bede atakował 10xxx Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
got3n Napisano 2 Maja 2009 Autor Udostępnij Napisano 2 Maja 2009 No i fotka ; ) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Elo78 Napisano 2 Maja 2009 Udostępnij Napisano 2 Maja 2009 Kozacki sprzęt , gratuluje Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Huhu Napisano 2 Maja 2009 Udostępnij Napisano 2 Maja 2009 No i drugi mi znany po moim Superior na dużych kołach w Polsce Małe pytanko. Gdzie kupiłeś opony? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
got3n Napisano 2 Maja 2009 Autor Udostępnij Napisano 2 Maja 2009 Opony jak i ramkę kupiłem tutaj http://www.rebelbike.com/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
got3n Napisano 9 Czerwca 2009 Autor Udostępnij Napisano 9 Czerwca 2009 no i nowe siodło ; > rower przytył o 10 gram Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ecia Napisano 9 Czerwca 2009 Udostępnij Napisano 9 Czerwca 2009 Rower piękny - jeden z tych, które rzuciły mi się w oczy na zlocie. No, i nie mogła mi się nie rzucić w oczy nieprzeciętna kondycja właściciela Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
got3n Napisano 20 Września 2009 Autor Udostępnij Napisano 20 Września 2009 coś aktualnego pożyczona sztyca i siodło (Kos :**) nowe zapadki 36 step w piascie, no i Formula oro puro 11066 g Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pichu Napisano 21 Września 2009 Udostępnij Napisano 21 Września 2009 Tak z ciekawości, dlaczego 29 cali? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Robert Napisano 22 Września 2009 Udostępnij Napisano 22 Września 2009 Bez wątpienia najładniejszy rower jaki widziałem w tym roku na żywo Żaden inny nie zrobił na mnie tak wielkiego wrażenia. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
got3n Napisano 22 Września 2009 Autor Udostępnij Napisano 22 Września 2009 Bez wątpienia najładniejszy rower jaki widziałem w tym roku na żywo Żaden inny nie zrobił na mnie tak wielkiego wrażenia. Dziękuje bardzo Jeszcze w planach przemalowanie reby tylko nie wiem czy lepiej biała perła + napisy zieleń jak na ramie czy zieleń + białe napisy. Może jeszcze zamiast ślizagających sie zielonych gripów bedzie owijka i powalczymy o <11kg. Tak z ciekawości, dlaczego 29 cali? Wiesz stary to jest związanie z kosmosem; ) A tak serio to ciężko jednoznacznie podać powód dlaczego ludzie wybierają 29ery. Jedni na pewno kierują wzrostem (znam raptem jedna osobę na 29erze która ma ponizej 180cm), inni chca być indywidualistami wszak aktualnie 29er to wieksza egzotyka niz full. Ktoś znowu lubi sprawdzać nowe rzeczy, nowe rozwiązania. Postawić sobie wyzwanie jakim ciągle w naszym pięknym kraju nad Wisła jest złozenie 29era. A co było w moim przypadku? Chyba wszystkiego potrochu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Robert Napisano 23 Września 2009 Udostępnij Napisano 23 Września 2009 Kiedyś będziesz musiał dać przetestować te duże koła Że też na zlocie się nie skusiłem, ale przy następnej okazji koniecznie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Huhu Napisano 23 Września 2009 Udostępnij Napisano 23 Września 2009 coś aktualnego pożyczona sztyca i siodło (Kos :**) nowe zapadki 36 step w piascie, no i Formula oro puro 11066 g Twój niewątpliwie ładniejszy od mojego . Tak z ciekawości, dlaczego 29 cali? MOże ja tez odpowiem, bo także posiadam Superiora 29". Po prostu przeanalizowałem, co i jak, wszystkie za i przeciw i wyszło na to, ze taki rower będzie dla mnie najlepszy. Dodatkowo pojawiła się okazja tanio bajka kupić to się wyzbyłem wszelkich wątpliwości . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Schwefel Napisano 23 Września 2009 Udostępnij Napisano 23 Września 2009 Jeszcze w planach przemalowanie reby tylko nie wiem czy lepiej biała perła + napisy zieleń jak na ramie czy zieleń + białe napisy. Pierwsza opcja jest lepsza, bo cały zielony będzie zbyt oczony. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nabial Napisano 24 Września 2009 Udostępnij Napisano 24 Września 2009 jak widac po ramie - na tym rzecz polega negatyw ramy prosze faaajny, chcialbym sie na takim przejechac Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tomciox Napisano 25 Września 2009 Udostępnij Napisano 25 Września 2009 Bardzo ładny rower, te koła robią wrażenie:) Możesz napisać jak Ci się jeździe na tym rowerze w porównaniu do zwykłego 26", ścigasz się na nim? Nie brakuje mu zwrotności na szybkich, krętych i wąskich singlach? Ile masz wzrostu? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.