matrix1755 Napisano 29 Kwietnia 2009 Napisano 29 Kwietnia 2009 Hej mam taki problem…. Przy ustawieniu przerzutek na 3 – 8 przeskakuje mi łańcuch na przedniej zębatce. Czym jest to spowodowane i jak to naprawić? Druga sprawa. Rok temu zmieniałem okładziny od hamulców tarczowych ( przód i tył) nie są one tak bardzo starte, jednak jakoś super nie hamują. Droga hamowania około 5m więc przy zjeździe nie bardzo to wygląda. Czyściłem tarcze spirytusem 98% ( wiem wiem strata spirytusu można było zrobić vodke) jednak nie dało to jakiegoś lepszego efektu. Co byście tu zaproponowali w celu reanimacji sprzętu czyszczenie tarczy czy wymiana linek i okładzin? Proszę o jakieś porady. Pozdrawiam.
michalj Napisano 30 Kwietnia 2009 Napisano 30 Kwietnia 2009 1. Może wystarczy wyregulować przerzutkę, sprawdzić rozciągnięcie łańcucha 2. Może klocki są tłuste-trzeba je wypiec tak jak jest napisane na forum. Wymiana linek i pancerzy też powinna trochę poprawić sytuację. Warto by przejechać z zaciągniętymi hamulcami tak aby się bardzo nagrzały klocki i tarcze. U mnie pomaga po zamoczeniu tarcz, jakiś drobnych serwisach jak coś się na klocki dostanie np. beznyna. Czy te klocki od początku tak źle hamowały?
rockrider Napisano 13 Czerwca 2009 Napisano 13 Czerwca 2009 Co do przerzutki to sprawdź, może hak jest lekko skrzywiony i przeskakuje. Miałem taki przypadek u siebie, ale juz usunełem
Mod Team Puklus Napisano 15 Czerwca 2009 Mod Team Napisano 15 Czerwca 2009 przeskoki przedniej zebatki sa raczej bardzo mało prawdopodobne i jak przeskakuje tylko na 3/8 to sie załoze ze to tył przeskakuje nie przod. A jak faktycznie przod to blat do wymiany. co do hamulca przeczyscic tarcze płynem do mycia silnikow zgodnie z instrkcja klocki przeczyscic jakimś dobrym rozpuszczalnikiem mozna wymoczyc i przejechac papierem. Jak nie pomoze kupic nowe kolcki.
marrec Napisano 16 Czerwca 2009 Napisano 16 Czerwca 2009 Spróbuj środka do czyszczenia hamulców i sprzęgła CRC BRAKLEEN Spróbuj środka do czyszczenia hamulców i sprzęgła CRC BRAKLEEN
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.