Skocz do zawartości

[Korba] śruby mocujące zębatke

raf77

Rekomendowane odpowiedzi

Mam problem ze skrzepiącą korbą. Według zaleceń dokręcałem dzisiaj korby i od strony samej korby już nie skrzypie, ale od strony zębatek nie przestało. Próbowałem dokręcić także śruby mocujące najmniejszą zębatkę i zarazem tą średnią ale zauważyłem że dwie z nich nie chcą sie dokręcić tzn. kręcą się całe wkoło a z drugiej strony (od wewnątrznej) jest zanitowane i nie ma jak skontrować. Gdy dokręcałem te śruby słyszałem właśnie takie skrzypienie jak przy pedałowaniu na najmniejszej zębatce. To raczej nie normalne że te śruby nie można dokręcić, a może ktoś zna sposób na dokręcenie ? Dodam że korba jaką mam to TRUVATIV X-FLOW.

Tak jak pisałem próbowałem ale nie dokręciłem tych śrub bo się nie dało. A rower jest nowy (no teraz to już miesięczny) ale przedtem niec nie robiłem. I to wygląda tak jakby można dokręcić ale trzeba jakoś skontrować lub przytrzymać od strony wewnętrznej zębatki.

Wszystko już jest ok. To połączenie jest raczej nierozbieralne- troszkę kiczowato ale jak na razie jest to sprzęt nowy więc zostawiam. Pomogło poprostu nasmarowanie brunoxem tych 4 śrub. Dziękuje za wszelkie porady.

• 2 miesiące temu...

Mam korbę FSA, pokrzywiony w jednym miejscu srodkowy blat, i teraz moje pytanie brzmi czym mogę odkręcic blaty z korby? Wiem że kluczem ale jakim? Klucz imbusowy 3mm jest za mały, a 4mm jest za duży, suwmiarka wskazuje klucz 3,5mm - zgadza się? Byłem w paru sklepach i powiedzieli mi te taki klucz jest bardzo niedostępny, ze występuje 3,57mm czyli 0,96" i że nawet w internecie go nie dostane łatwo, czy to prawda? jak można to odkrecic?

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...