Skocz do zawartości

[opaska] Coś na włosy

danio12345

Rekomendowane odpowiedzi

No to masz jakiś nie teges kask, jak Ci się w nim tak strasznie głowa poci, że nie możesz wytrzymać. Albo po prostu musisz się przyzwyczaić.

Ja mam włosy o długości ~5cm, więc nie są to typowo "długie", także związać się ich nie zwiąże, ale na głowe zakładam bandanę Shimano (świetna sprawa, 37 zł - włosy się nie czochrają, a bez niej strasznie, wystają z każdego możliwego otworu wentylacyjnego w kasku i wygląda to komicznie) i na to kask. Bandana jest z leciutkiego materiału, także nie ma masakry pod względem pocenia się.

A najprostrzym sposobem na rozwiązanie Twojego problemu jest po prostu skrócenie włosów. :D Wtedy i głowa się bedzie mniej pocić i kask nie będzie uwierał.

A najprostrzym sposobem na rozwiązanie Twojego problemu jest po prostu skrócenie włosów. tongue.gif Wtedy i głowa się bedzie mniej pocić i kask nie będzie uwierał.

Bartku to nie takie proste... :P Ja nie zauważyłem różnicy w poceniu się głowy między długimi a krótkimi włosami, a uwieranie przez nie kasku potraktuję jako żart... ;) A troszkę tych włosów mam... :P

Danio poszukaj jak najbardziej "siatkowanej" bandany, z tyłu głowy złap kłaki gumką recepturką coby Cię nie smyrały i grzały po karku i heja :P

Danio12345 kup Buffa.Możesz z niego zrobić albo opaskę, albo co według mnie wygodniejsze świetną bandamkę.Materiał jest cienki,dobrze wchłania pot i błyskawicznie wysycha.Ja jeżdże z założonym pod kask lub w samej bandamce.Co prawda włosy mam raczej krótkie,ale myślę że przy długich tez da spokojnie radę.

Bartku to nie takie proste... :D Ja nie zauważyłem różnicy w poceniu się głowy między długimi a krótkimi włosami, a uwieranie przez nie kasku potraktuję jako żart... :) A troszkę tych włosów mam... :)

Danio poszukaj jak najbardziej "siatkowanej" bandany, z tyłu głowy złap kłaki gumką recepturką coby Cię nie smyrały i grzały po karku i heja :)

Kamilu, nie wnikam już czy faktycznie jest różnica w poceniu się głowy (przy takiej długości włosów jaką ja mam pewnie nieodczuwalna), ale wydaje mi się logiczne, że dłuższe włosy stanowią barierę dla ciepła oddawanego przez głowę :)

A co do tego uwierania - to taka przenośnia była, miałem na myśli to rzekome pocenie się głowy autora tematu przy jeździe w kasku :P

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...