danio12345 Napisano 29 Kwietnia 2009 Udostępnij Napisano 29 Kwietnia 2009 Witam, czy możecie polecić jakąś opaskę na włosy? Mam długie włosy i jak jadę nawet wolno to rozwiewają się na wszystkie kierunki. Czy macie jakieś sposoby na to? Mamy prawie lato, więc dobrze by było żeby taka opaska niebyła zbyt ciepła. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dornif Napisano 29 Kwietnia 2009 Udostępnij Napisano 29 Kwietnia 2009 Gumka, chustka... IMHO opaska raczej średnio. Sam mam z tym kłopot, bo nawet w najcieńszej chustce w upały się głowa poci. Najlepiej tył spiąć gumką, a to co wystaje, upchnąć pod kask Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
danio12345 Napisano 29 Kwietnia 2009 Autor Udostępnij Napisano 29 Kwietnia 2009 właśnie nie popylam w kasku bo mnie głowa boli... A jak wszystkie włosy w gumki wsadzę to będzie śmiech na ulicy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lajtspid Napisano 29 Kwietnia 2009 Udostępnij Napisano 29 Kwietnia 2009 właśnie nie popylam w kasku bo mnie głowa boli... Od kasku boli? MZ wystarczy związać włosy gumką z tyłu "w kitkę", dodatkowo ewentualnie założyć klasyczną kolarską czapeczkę lub bandankę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
danio12345 Napisano 30 Kwietnia 2009 Autor Udostępnij Napisano 30 Kwietnia 2009 jak mam kask to mocno mi się głowa poci, a jak np. wsiadam do auta, które stało na słońcu to nie umię w nim wytrzymać minuty. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bts Napisano 1 Maja 2009 Udostępnij Napisano 1 Maja 2009 No to masz jakiś nie teges kask, jak Ci się w nim tak strasznie głowa poci, że nie możesz wytrzymać. Albo po prostu musisz się przyzwyczaić. Ja mam włosy o długości ~5cm, więc nie są to typowo "długie", także związać się ich nie zwiąże, ale na głowe zakładam bandanę Shimano (świetna sprawa, 37 zł - włosy się nie czochrają, a bez niej strasznie, wystają z każdego możliwego otworu wentylacyjnego w kasku i wygląda to komicznie) i na to kask. Bandana jest z leciutkiego materiału, także nie ma masakry pod względem pocenia się. A najprostrzym sposobem na rozwiązanie Twojego problemu jest po prostu skrócenie włosów. Wtedy i głowa się bedzie mniej pocić i kask nie będzie uwierał. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kuczy Napisano 2 Maja 2009 Udostępnij Napisano 2 Maja 2009 A najprostrzym sposobem na rozwiązanie Twojego problemu jest po prostu skrócenie włosów. tongue.gif Wtedy i głowa się bedzie mniej pocić i kask nie będzie uwierał. Bartku to nie takie proste... Ja nie zauważyłem różnicy w poceniu się głowy między długimi a krótkimi włosami, a uwieranie przez nie kasku potraktuję jako żart... A troszkę tych włosów mam... Danio poszukaj jak najbardziej "siatkowanej" bandany, z tyłu głowy złap kłaki gumką recepturką coby Cię nie smyrały i grzały po karku i heja Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gilgamesz Napisano 2 Maja 2009 Udostępnij Napisano 2 Maja 2009 Danio12345 kup Buffa.Możesz z niego zrobić albo opaskę, albo co według mnie wygodniejsze świetną bandamkę.Materiał jest cienki,dobrze wchłania pot i błyskawicznie wysycha.Ja jeżdże z założonym pod kask lub w samej bandamce.Co prawda włosy mam raczej krótkie,ale myślę że przy długich tez da spokojnie radę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
harry1337leet Napisano 2 Maja 2009 Udostępnij Napisano 2 Maja 2009 Cześć sam ma długie włosy tzn cos w stylu afro :] ale planuje zmianę na wakacje ;] a oto opaski tenisowe niezawodne w takich sytuacjach Obaska nike na głowe Obaska ADIDAS na głowe Obaska Wilson na głowe Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bts Napisano 2 Maja 2009 Udostępnij Napisano 2 Maja 2009 Bartku to nie takie proste... Ja nie zauważyłem różnicy w poceniu się głowy między długimi a krótkimi włosami, a uwieranie przez nie kasku potraktuję jako żart... A troszkę tych włosów mam... Danio poszukaj jak najbardziej "siatkowanej" bandany, z tyłu głowy złap kłaki gumką recepturką coby Cię nie smyrały i grzały po karku i heja Kamilu, nie wnikam już czy faktycznie jest różnica w poceniu się głowy (przy takiej długości włosów jaką ja mam pewnie nieodczuwalna), ale wydaje mi się logiczne, że dłuższe włosy stanowią barierę dla ciepła oddawanego przez głowę A co do tego uwierania - to taka przenośnia była, miałem na myśli to rzekome pocenie się głowy autora tematu przy jeździe w kasku Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lajtspid Napisano 3 Maja 2009 Udostępnij Napisano 3 Maja 2009 Po co kombinować z opaskami tenisowymi, skoro lepiej do tego celu nadają się klasyczne kolarskie czapeczki? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.