Mod Team bikergonia Napisano 4 Maja 2009 Mod Team Udostępnij Napisano 4 Maja 2009 No to teraz pozostaję nam jeździć wokół kampinosu po szosie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ecia Napisano 4 Maja 2009 Udostępnij Napisano 4 Maja 2009 Albo w góry Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomczysko Napisano 5 Maja 2009 Udostępnij Napisano 5 Maja 2009 Albo w góry a w górskich lasach nie ma zakazu wstępu? A jeśli chodzi o urzędnicze zakazy to naprawdę nie rozumiem w czym moja obecność w czasie suszy przeszkadza lasowi? W Kampinosie w długi łykend kręciło się trochę ludzi, a w Lasku Bielańskim było sporo rowerzystów i pieszych - zero strażników itp. indywiduów Za to pierwszy raz w życiu zobaczyłem i uczestniczyłem w korku rowerowym na trasie rowerowej wzdłuż Wisły i dalej w stronę Łomianek, no niefajna rzecz, przez godzinę użyłem dzwonka więcej razy niż przez ostatni miesiąc jeżdżąc po mieście pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
QWEY564 Napisano 5 Maja 2009 Udostępnij Napisano 5 Maja 2009 w KPN czają się zieloni... A jeśli chodzi o urzędnicze zakazy to naprawdę nie rozumiem w czym moja obecność w czasie suszy przeszkadza lasowi? "przeszkadza"? napisz petycję żeby w "Zakazie wstępu" uwzględnili klauzulę że nie dotyczy on niepalących i nieśmiecących rowerzystów Na szczęście niedługo ma zacząć padać Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
siwy84 Napisano 5 Maja 2009 Autor Udostępnij Napisano 5 Maja 2009 Toczysko pytasz poważnie czy jaja sobie robisz? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ecia Napisano 5 Maja 2009 Udostępnij Napisano 5 Maja 2009 a w górskich lasach nie ma zakazu wstępu? Nie ma. Gdzieniegdzie w wyższych partiach nawet jeszcze śnieg leży Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomczysko Napisano 7 Maja 2009 Udostępnij Napisano 7 Maja 2009 Toczysko pytasz poważnie czy jaja sobie robisz? Poważnie nie rozumiem czemu mamy wszyscy cierpieć za jakichś nieodpowiedzialnych ludków Bo rozumując w ten sposób trzeba by zakazać ruchu samochodów bo przecież jest tyle wypadków. Pociągów bo wyrzucają z nich pety i też są pożary i tak można w nieskończoność :/ Jest dla mnie oczywistym że to odpowiedzialność zbiorowa. Powinni się wziąć za quadowców i crossy w Mazowieckim i w innych lasach a nie niewinnych bikerów nękają Chociaż może z tym nękaniem to przesada bo ani ciut strażnika w Piaskownicy nie widziałem ale to pewnie do czasu... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ecia Napisano 7 Maja 2009 Udostępnij Napisano 7 Maja 2009 tomczysko: naprawdę jest sucho. A jak odróżnisz nieodpowiedzialnego ludka od poważnego? Strażnicy nie są wyposażeni w noktowizory do prześwietlania morale, niestety... Kolega mi wczoraj opowiadał, jak to biegając w lesie (mimo zakazu, bo on jest akurat odpowiedzialny) natknął się kilka dni temu na rozniecający się pożar i wraz z kolegą i jeszcze jednym napotkanym, odpowiedzialnym turystą (albo kto wie, może właśnie sprawcą pożaru?) wspólnie go gasili piachem... Dobrze się stało, że tam byli - ale sam widzisz, że to nie przelewki z tym przesuszeniem ściółki... W sobotę palił się Kampinos wzdłuż uczęszczanego szlaku (i to nie tylko ściółka, bo już i drzewa), a po wczorajszym deszczu, który lał prawie cały dzień i w nocy, dzisiaj rano osiedlowa trawa i ziemia, na której rośnie, były już suche jak pieprz, jakby od tygodni nie spadła na nie kropla deszczu... Mnie też cholera bierze na te zakazy - ale one nie zostały wydane bezpodstawnie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
varrol Napisano 7 Maja 2009 Udostępnij Napisano 7 Maja 2009 Musieli by las ograniczyć murem i każdemu kto wchodzi robić profil psychologiczny - rowerzyści też w sporej ilości są nieodpowiedzialni. Gdyby wszyscy ludzie byli nieomylni i odpowiedzialni, to można by w ogóle wszystkie zakazy znieść - np. ograniczenie prędkości, ale nie bo by zaraz ktoś drogą osiedlową jechał ile fabryka daje - zresztą i tak czasem się taki trafia - to samo tyczy się ludzi rzucających niedopałki w lesie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomoa Napisano 15 Maja 2009 Udostępnij Napisano 15 Maja 2009 Ja proponuje wejść na forum http://kampinoski.lua.pl i tam się dogadać Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
siwy84 Napisano 15 Maja 2009 Autor Udostępnij Napisano 15 Maja 2009 Ecia będziecie z mężem śmigać w poniedziałkowe lub wtorkowe popołudnie? Jadę na rozmowę kwalifikacyjną i zostaję do środy najprawdopodobniej. Można by się wybrać na rowerki jeśli pogoda dopisze. Może nawet jakaś większa grupa by się zorganizowała? Chociaż zdaję sobie sprawę, że w tygodniu może z tym być ciężko. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ecia Napisano 15 Maja 2009 Udostępnij Napisano 15 Maja 2009 Nie - poniedziałek i wtorek dla nas odpadają, niestety. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.