stefanX Napisano 29 Kwietnia 2009 Napisano 29 Kwietnia 2009 Robiąc serwis Tory 302 CL we własnym zakresie zauważyłem pewną niezgodność z instrukacją serwisową pobraną ze strony www RS. Mianowicie, wg instrukcji tuż poniżej uszczelek zgarniających (tych, które widać na zewnątrz amora - ślizgają się po goleniach górnych zgarniając z nich syf) powinny znajdować się piankowe uszczelki, które należy nasączyć olejem w celu smarowania goleni górnych. W moim amorku nic takiego poniżej tych zgarniaczy nie ma. Jest tylko puste miejsce poniżej którego są już tuleje slizgowe. Pytanie, czy to normalne, czy jakies chińskie rączki zapomniały ich zamontować podczas składania mojego amora? Dodam, że amora mam od nowości (zakupionego razem z rowerem), więc to, że handlarz je wyjął odpada. Proszę wszystkich, którzy posiadają Torę na sprężynie stalowej i już ją rozkładali o opinię.
michalj Napisano 6 Maja 2009 Napisano 6 Maja 2009 Dobre pytanie. Wydaje mi się, że w Darcie też nie mam.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.