Skocz do zawartości

[amortyzator przód] Manitou Skareb Super vs FOX F100RL

kemyr

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Mam okazje niewiele dolozyc niewiele i stac sie posiadaczem Fox'a F100RL,sprzedajac jednoczesnie mojego Skareba Super z tpc i lockoutem z 2004roku. Skareb dziala jak marzenie,jest swiezo po serwisie wszystko w swietnym stanie wewnatrz - jest swietny.

Jednak nowsza konstrukcja korci.. czy warto zmieniac ? podobno lepsze jest wrogiem dobrego.. czy przesiadka ze skoku 80 na 100 nie bedzie klopotliwa,np przy podjazdach ? uprawiam xc.

ich waga zblizona,skareb niewiele ciezszy.. natomiast moja ok72kg. fox teoretycznie powinien byc sztywniejszy bo golenie grubsze.

Napisano

Z tą sztywnością to bym tak nie szalał. Nowe Foxy (podobno) są mało sztywne. A porównując swojego Marathona 05 i rebe 05 sztywność przy skręcaniu jest podobna mimo różnych średnic goleni (marathon trochę ciężej eksploatowany). Wzdłużna słabsza w Marathonie ale w czasie jazdy tego się tak nie odczuwa. Jedynie przy ruszaniu widłem na postoju. Ja w swoim przypadku czułem różnicę przy ~10mm w prowadzeniu. Na podjazdach nie. Chociaż może się jeszcze odpowiednio stromy podjazd nie trafił.

Gość R3surrection
Napisano

czy czaimy się na allegro na tego samego rl ;)?

Napisano

nie nie,to nie z allegro zakup takze mozesz czaic sie nadal :) ja juz swojego mam, zrobilem 50km i jestem w niebowziety pod kazdym wzgledem :)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...