hje Napisano 28 Kwietnia 2009 Napisano 28 Kwietnia 2009 http://allegro.pl/item618349276_3_w_1_licz....html#odbiornik I tu nasuwa się moje pytanie: czy ja mogę to sobie za pomocą funkcji Bluetooth połączyć się z telefonem? chodzi o aktualne śledzenie trasy. Przeczytałem mase tematów, i szczerze mówiąc, całkowicie się w tym wszystkim pogubiłem :|
Schwefel Napisano 30 Kwietnia 2009 Napisano 30 Kwietnia 2009 Po pierwsze to nie krzycz bo tu nikt głuchy nie jest. A po drugie to jakbyś potrafił czytać ze zrozumieniem opisy to być nie zadawał takich durnych pytań Wbudowany odbiornik GPS Bluetooth™ pozwala na wyznaczenie i przekazanie pozycji GPS bezprzewodowo, za pośrednictwem Bluetooth™ do telefonu komórkowego, PDA lub komputera. Odbiornik współpracuje ze wszystkimi urządzeniami Bluetooth™ i mapami z obsługą odbiorników GPS. Jeszcze nie odnaleźliśmy urządzenia, z którym nasz odbiornik nie współpracuje, dlatego nie publikujemy list kompatybilnych urządzeń, gwarantując zwrot całej wpłaconej sumy jeśli odbiornik nie będzie współpracował z Państwa telefonem, PDA lub laptopem.
hje Napisano 1 Maja 2009 Autor Napisano 1 Maja 2009 Czytałem to nie raz, tyle że to jest "ulotka", gdzieś czytałem że to nie jest możliwe więc się pytam. W każdym bądź razie dzięki za odpowiedź Jeszcze jedno pytanko, w takim wypadku płacimy za transmisję GPRS? Czy jest to całkowicie za darmo?
Fifi Napisano 1 Maja 2009 Napisano 1 Maja 2009 Za GPRS się płaci, za GPS nie. Bo chyba się pomyliłeś GPRS i GPS.
hje Napisano 1 Maja 2009 Autor Napisano 1 Maja 2009 Tak ale to jest tylko moduł, mapy lub jakiś obszar są ponoć na bieżąco pobierane na telefon za pomocą GPRS. Więc jak to jest?
wiktorsam Napisano 1 Maja 2009 Napisano 1 Maja 2009 Zależy jaki masz program. Na symbiana jest np smartcom gps do którego można wgrać mapy jakie się nam podoba - np zeskanowane mapy topograficzne, jest też garmin i wiele innych. Na telefony z javą jest mniejszy wybór, ale jest choćby trekbuddy i też do niego można wgrywać mapy zeskanowane.
hje Napisano 1 Maja 2009 Autor Napisano 1 Maja 2009 W moim przypadku tylko Java. Dla pewności, ten moduł będzie współpracował z tym programem? (TrekBuddy) Rozważam jeszcze kupno palmtopa, ale nie wiem czy to opłacalny interes
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.