Skocz do zawartości

Mapy-Lubelszczyzna-(okolice nałęczowa, bełżyc, opola lubelskiego, chodla, kazimierza dolnego

Serji1991

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Czy ktos z forumowiczow posiada moze jakies mapy z trasami rowerowymi, badz zaznaczonym sciezkami w lesie na lubelszczyznie. Interesuja mnie okolice takich miejscowosci jak: bełżyce, nałeczow, opole lubelskie, chodel, poniatowa, lublin, kazimierz dolny. Moze wie ktos gdzie mozna kupic takie mapy?

Z gory dzieki

Pozdrawiam.

Napisano

Na stronie powiatu opolskiego była mapka szlaków rowerowych powiatu opolskiego, niestety teraz coś strona nie funkcjonuje. Jak byś chciał to mógł bym Ci ewentualnie skan tego wysłać. Do każdego szlaku jest opis trasy.

Map możesz poszukać tu: http://maps.geoportal.gov.pl/webclient/# tylko szlaki nie zawsze są zaznaczone. Po wejściu na geoportal należy kliknąć raster i po dużym przybliżeniu obszaru będziesz miał mapę topograficzną.

A raczej nikt nie zajmuje się sporządzaniem map na których by była zaznaczona każda ścieżynka :(. Możesz też zobaczyć w PTTK w Lublinie na ulicy Rynek 8 może są jakieś mapy.

Napisano

Nie no wiem ze kazdy nie bedzie bawil sie w rysowanie kazdej sciezki, ale chodzi mi zeby np. z belzyc do naleczowa pojechac przez lasy, a nie po asfalcie..

Napisano

Akurat w tym przewodniku z tych miejsc co wymienił Serji1991 jest jedynie trasa Lublin - Nałęczów i Nałęczów - Puławy przez Kazimierz. Mapki są raczej słabe, pominięte jest wiele dróg gruntowych, dotyczą jedynie niewielkiego obaszaru, a trasy są poprowadzone głównie drogami asfaltowymi. Jednak jak się nie ma zupełnie pomysłu na wycieczkę to daje rade.

Jako taki opis przejazdu polnymi drogami z Bełżyc do Chodla znajdziesz tu: http://rower.com/atlas.php?op=StoryView&id=321

Napisano

W przyszłym tygodniu kolega ma podrzucic mapy wojskowe z dobrze zaznaczonymi szlakami..ale jak piszę..dopiero za kilka dni może to być..jeśli się komuś nie spieszy to po świętach majowych mogę zeskanować i podesłac..pisać na PW..na takich normalnych mapach to raczej nie będzie dobrze zaznaczonych tych tras..tak podejrzewam..a jeszcze w lesie tymbardziej...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...