muzycom Napisano 28 Kwietnia 2009 Udostępnij Napisano 28 Kwietnia 2009 Witam rowerową brać! W lipcu wybieramy się z żoną na nasza pierwsza dłuższa wycieczkę rowerową. Startować będziemy chcieli z Międzyrzecza, (tam zostawiamy auto u rodziny), kolejny etapy to Puszcza Notecka i Pojezierze Drawskie. Nad morze chcemy dotrzeć w okolicach Koszalina, następnie udamy się brzegiem na zachód do Międzyzdrojów. Trasa nie jest jeszcze dokładnie ustalona. Wiem, że zapewne spora cześć z Was zna tereny. (najbardziej interesuje mnie cześć Miedzyrzecz - Koszalin) Prosił bym was o polecenie miejsc, które warto zobaczyć i tras, które warto przejechać. Zapewne większość propozycji umieszczę na naszej trasie. Są tam jakieś ciekawe dłuższe szlaki rowerowe biegnące z południa na północ? Za wszelkie info będę bardzo wdzięczny. Jedziemy na 2 góralach + ciągnę przyczepkę. Trasa jako, że dla mojej żony pierwsza wielodniowa, musi być przede wszystkim przyjemna. Pozdrower! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nevermind Napisano 28 Kwietnia 2009 Udostępnij Napisano 28 Kwietnia 2009 W marcowym BikeBoardzie była opisana trasa w okolocach Pojezierza Drwaskiego ze szczególnym uwzględnieniem Wału Pomorskiego. Jeśli nie masz tego numeru, a mogło by być pomocne, daj znać na prv to puszczę Ci skan. Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
muzycom Napisano 28 Kwietnia 2009 Autor Udostępnij Napisano 28 Kwietnia 2009 Dzięki wielki na pewno się przyda. Co by było dla potomnych, będę wklejał to co mi się uda znaleźć o tej trasie, walne tez fotorelację. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Klosiu Napisano 30 Kwietnia 2009 Udostępnij Napisano 30 Kwietnia 2009 Asfalt czy jakis teren tez sie pisze? Ostatnio jechalem szosowka kawalkiem Wielen-Czlopa-Walcz, nie wiem czy to nie odbija za bardzo na wschod, ale ten kawalek jest bardzo przyjemny, caly czas w lesie, lekkie pofaldowanie, duzo jezior, a w Walczu mozna zrobic postoj i obejrzec bunkry, bo to byl wazny wezel Walu Pomorskiego. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
muzycom Napisano 30 Kwietnia 2009 Autor Udostępnij Napisano 30 Kwietnia 2009 Dzięki za info. Już lukam na mapę. Generalnie preferujemy teren. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
muzycom Napisano 5 Maja 2009 Autor Udostępnij Napisano 5 Maja 2009 Nevermind dzięki za skan. Opisane tereny są bardziej na wschód. Tutaj są skany: http://bikeboard.pl/index.php?d=turystyka&...31&art=3372 Bez twoich bym ich nie znalazł Klosiu też, bardziej na wschód się poruszałeś. Wytyczyłem już zarys drogi: start - Stołuń Następnie: Międzychód Lubiatów Drezdenko Dobiegniew Głusko - tutaj postój na kajaki i objazd Drawieńskiego Parku Narodowego. Ińsko i z dalej zielonym szlakiem do Drawska Pomorskiego. Szlak znalazłem tutaj: http://www.pojezierzedrawskie.pl/strony/menu/23.dhtml Złocieniec Połczyn Zdrój Białogard Kołobrzeg Dalej brzegiem do Międzywodzia. Może ktoś się wypowie jak wyglądają trakty leśne w okolicach. Spodziewam się sporo piachu, z którym na co dzień nie mam do czynienia . Potrzebuję też jakiś optymalnych opon. Proszę moderatora o połączenie postów. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DAMIAN24 Napisano 6 Maja 2009 Udostępnij Napisano 6 Maja 2009 no to ja mogę się wypowiedzieć o okolicach Ińska i Drawska Pomorskiego bo to moje rejony. A więc w okolicach Ińska w lasach jest mało piachu i ogólnie drogi są ubite i dobrze przejezdne. W okolicach Drawska jest więcej piachu(zwłaszcza w okolicach jeziora Lubie) a cała reszta dróg też bardzo dobra i łatwo przejezdna. Tereny piękne, a trasy rowerowe dobrze oznakowane. A skoro jedziecie przez Ińsko to obowiązkowa kąpiel w naszym pięknym jeziorze Co do opon to ja polecam od siebie Schwalbe Nobby Nic sam na nich śmigam i jestem bardzo zadowolony. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
muzycom Napisano 11 Maja 2009 Autor Udostępnij Napisano 11 Maja 2009 Ok to w Ińsku zrobimy sobie nocleg Możesz napisać co w okolicy warto zobaczyć, gdzie tanio zanocować i dobrze zjeść? No i może piwo byśmy jakieś wychylili jak byś był na miejscu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DAMIAN24 Napisano 12 Maja 2009 Udostępnij Napisano 12 Maja 2009 Nocleg to albo na polu namiotowym albo w domkach naprzeciwko pola skąd jest bardzo blisko do plaży. zjeść można dobrze w Srebrnej Rybce lub w pizzeri Margeritta, które z kolei znajdują się w "centrum miasteczka". A co warto zobaczyć hmmm... raka, góre Głowacz(najwyższe wzniesienie tutaj), kościół(zwyczajny jak każdy ale zajść można ), i nie wiem jakoś mi teraz zbyt dużo do głowy nie przychodzi Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.