KrzYchuu Napisano 27 Kwietnia 2009 Napisano 27 Kwietnia 2009 Mam rower z oponami 2,15 Schwable chce udać się na dłuższą trasę około 200km na jeden dzień po polskich drogach, tylko nie wiem jaką oponę wybrać 1,5 czy 1,75 myślałem nad Kenda Kwest 1,5 ale zastanawiam się czy poradzi sobie na polskich dziurawych drogach.
madek Napisano 27 Kwietnia 2009 Napisano 27 Kwietnia 2009 1.5 spokojnie sobie poradzi, wbrew pozorom to jeszcze całkiem spory balon jak na slicki. kenda kwest sa ok, ja po szosie jezdze na irc metro ii 1.5 i tez sobie chwale.
KrzYchuu Napisano 27 Kwietnia 2009 Autor Napisano 27 Kwietnia 2009 Bo słyszałem że mawiają iż trudniej się dużo jeździ nie wygodnie itd. dlatego pytam kto to sprawdził, dużo większe szybkości ?? A powiedz mi jak z dętkami też muszę zmienić ??
Klosiu Napisano 28 Kwietnia 2009 Napisano 28 Kwietnia 2009 Ja jezdze na slickach 1,3. Nie jest zle. Na asfalcie, w porownaniu do szosowki ciagle znaczny komfort, mimo nabicia 6 barow w opony. Czy szybciej? Srednia na pewno skoczy 1-2 km/h, ale bardziej czuje sie lepsze przyspieszenia, bo takie opony sa zwyczajnie lzejsze.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.