dawid Napisano 27 Kwietnia 2009 Udostępnij Napisano 27 Kwietnia 2009 Mam pewną uwage do organizatorów, moze by warto przemyśleć kwestie przesunięcia startu dystansu mini do godziny 11:15 lub nawet do 11:30. 5 minut to troche mało i bardzo szybko ludzie z mini dojezdzają do ludzi z dystansu średniego i duzego, przez co zaczyna sie przepychanka i nie da się ścigać tak jak powinno. Jak by przesunąć start o 15 minut to prawdopodobnie do rozjazdu na mini nie było by przepychanek, a jak juz to mniejsze. Czekam na odpowiedz Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomeks Napisano 27 Kwietnia 2009 Udostępnij Napisano 27 Kwietnia 2009 Ja oddzielibym rowniez start giga i mega, duzy tlok w chodziezy byl przyczyna wielu kraks, ktorych bylem swiadkiem. Przy takiej piaszczystej trasie jest bardzo niebezpiecznie, bo nie kazdy posiada odpowiednia technike jazdy w takich warunkach. Ale to tylko moje zdanie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Moonspell79 Napisano 27 Kwietnia 2009 Udostępnij Napisano 27 Kwietnia 2009 Ja też uważam, że starty odpowiednich dystansów powinny być rozdzielone. Na pewno mini od reszty, ale nie wiem czy da się Giga od Mega, z powodu faktu, iż zawodnik decyduje czy jedzie Giga czy Mega na trasie maratonu. W Murowanej Giga ruszyło godzinę wcześniej, dzięki czemu było znacznie więcej miejsca na trasie. Może organizator mógłby to przemyśleć? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dawid Napisano 27 Kwietnia 2009 Autor Udostępnij Napisano 27 Kwietnia 2009 Kraksy w tłoku raczej wynikają z braku umiejętności jazdy w grupie, chyba nawet jak będą niewielkie grupki to kraksy pozostaną. Na mini na początku tłumu nie było, w grupce w której jechałem było maks 15 osób, a i tak kilka razy ktoś zajeżdzał mi droge i trącał przednie koło... nie ma co za duzo kombinować bo wtedy zrobi się jazda indywidualna na czas, a nie wyścig. Sektory które obowiązują na skandii są jednym z lepszych rozwiązń na maratonach, moim zdaniem u konkurencji wygląda to gorzej. Jedynie ten czas po którym startuje mini jest za krótki i trzeba sie przepychać niepotrzebnie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomeks Napisano 27 Kwietnia 2009 Udostępnij Napisano 27 Kwietnia 2009 No fakt, jeszcze mega i giga razem jakos przejdzie, ale mini powinno byc oddzielone. Pare razy mijalem na zjezdzie rodzicow z dziecmi jadacych na mini. Tacy mlodzi ludzie czasami moga sie wystraszyc, gdy ktos jedzie 50km/h na zjezdzie i tylko krzyczy " prawa wolna " Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lukas_t1 Napisano 27 Kwietnia 2009 Udostępnij Napisano 27 Kwietnia 2009 no tak...ja moze jakims super zawodnikiem nie jestem, ale startowalem z samego konca ostatniego sektora (nr 15xx) wiec przebicie sie do jakiejs wmiare grupki to kwestia wyprzedzenia w miescie ponad 200 osob z samego mini ...fakt...dalo sie...chodnikiem, bokami itd do tego dochodza wolniejsi z giga i mega...jednym slowem rzeznia...no a jak sie nie dobije do czuba to na pierwszej gorce, zjezdzie, piachu jakiekolwiek szanse na dobry wynik przepadają Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dawid Napisano 31 Maja 2009 Autor Udostępnij Napisano 31 Maja 2009 mógłby sie wypowiedzieć ktos z orgów w sprawie startu mini? Bo tak jak jest teraz to wyglądać nie moze, ściganie na mini w momencie dojechania do ludzi z medio i grand fondo jest prawie niemozliwe! Dochodzi tylko do niepotrzebnych zgrzytów pomiedzy ludzmi z mini, a resztą. Musimy wyprzedzać na siłe zeby nie stracić pozycji i dochodzi do niepotrzebnych gleb i wypadków, co stwarza zagrozenie dla zawodników. I apel do ludzi z Medio i GranFondo, aby robili miejsce na przejazd dla tych z mini co walczą o pozycje. Starajcie sie jeździć prawą stroną, aby lewa pozostała do wyprzedzania. Nie liczcie na to ze ludzi z mini będą cały czas wołać, prawa, lewa, środek. Jadac na pulsie w zakresie 90-95% ciezko jest powiedzie cokolwiek, a co dopiero non stop wołać któredy będzie sie wyprzedzać... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lukas_t1 Napisano 1 Czerwca 2009 Udostępnij Napisano 1 Czerwca 2009 zgadzam sie z dawidem, tylko ze zwiekszenie odstepu czasu giga/mega i mini spowoduje ze czolowka nie bedzie miala szans dogonic vipow, startujacych np. 30min. wczesniej (radze popatrzec na nazwiska osob ktore dziwnym trafem byly pierwsze z dwuminutowa przewaga na miedzyczasie mini) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomasz11 Napisano 1 Czerwca 2009 Udostępnij Napisano 1 Czerwca 2009 mógłby sie wypowiedzieć ktos z orgów w sprawie startu mini? na tym forum orgowie się nigdy nie wypowiadają nawiasem mówiąc ciekawe czy ktoś z nich to czyta Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dawid Napisano 2 Czerwca 2009 Autor Udostępnij Napisano 2 Czerwca 2009 czytają na pewno. Lang raczej dba o to zeby na Skandii było wszystko dopięte na ostatni guzik, wystarczy spojrzeć na to jak szybko zmienili zasady losowania w tomboli. Mam nadzieje ze równie szybko organizator zareaguje na problem startu dystansu mini, szczególnie ze w Gdańsku będzie najwiekszy problem ponieważ trasa mini w 95% pokrywa sie z przebiegiem trasy sredniego i duzego dystansu, czyli przez cały dystans mini ściganie będzie znacznie utrudnione! bo tak naprawde na mini ściganie zaczyna sie po rozjeździe, gdy trasa juz jest pusta i mozna jechać bez obaw Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cyryl3000 Napisano 2 Czerwca 2009 Udostępnij Napisano 2 Czerwca 2009 Myślę że opóźnienie startu MINI w Gdańsku byłoby na rękę nawet organizatorom. Kibice cały czas widzieliby przejeżdżających przez metę kolarzy czy to dystansu Grand Fondo czy Medio, bo trasa tego maratonu rozgrywa się na rundach. 1h zajmie pierwszym startującym dojechanie do mety 1 okrążenia, więc myślę że ze startem MINI można trochę poczekać, bo potem niepotrzebna nerwówka się tylko robi. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.