Skocz do zawartości

[maraton] Skoda Maraton Gniezno 2009

Rudd

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

W imieniu Gnieźnieńskiego Klubu Kolarstwa Górskiego zapraszam na Skoda Maraton MTB, który odbędzie się już 31 maja w Gnieźnie

Więcej informacji: www.maraton.gkkg.pl

Wszelkie pytania proszę zadawać na e-mail podany na stronie oraz w tym temacie

plakatmaraton640.png

• 2 tygodnie później...
Napisano

OBJAZD TRASY SKODA MARATON MTB Gniezno 2009

17.05.2009 niedziela - godz. 11.00 rynek Gniezno

23.05.2009 sobota - godz. 16.00 rynek Gniezno

Napisano

Po nieoficjalnym objezdzie moge powiedziec ze zmiana trasy wyszla na +:icon_wink: Jest wycisniete maximum z tego terenu jaki tam jest;] Sa szerokie ubite sciezki, zjazdy, podjazdy, single, bloto nawet w tym okresie tam wystepuje. Na maratonie oczywiscie sie zjawie i zainteresowanym polecam objazd i oczywiscie maraton:)

• 2 tygodnie później...
Napisano

Hmm, chyba tez sie skusze :). Mialem do Leszna jechac na maraton szosowy, ale nie bardzo mi sie usmiecha kulac sie po szosie w deszczu i wietrze. Ale w terenie to jak najbardziej :).

Napisano

Co do trasy, to nie jest tak źle i choć czyści nie wrócimy na metę, to trasa jest przejezdna i wczoraj nie było problemu nawet na Barro Race Geaxa dało rade ją przejechać, choć wymagało to niezłej techniki, a po dzisiejszych opadach radzę jednak nie próbować jazdy na semislickach bo może być bardzo wesoło szczególnie na singlach nad jeziorami :) No chyba że kogoś ciągnie do wody :)

Napisano

Lol, to moze byc wesolo, z doswiadczenia wiem ze moje Karmy na lekko zabagnionych i przetykanych korzeniami sciezkach nad jeziorami suna z gracja jak baletnica :).

Napisano

tak czytam i sie zastanawiam :D tez bede mial ciezko bo jade na oponach na suche warunki. Mam nadzieje, ze bloto bedzie umiarkowane, a ewentualne bardzo blotne fragmenty nie beda dlugie ;-)

Napisano

super maraton świetna trasa jak na możliwości okolic Gniezna pogoda nawet dopisała, dopieszczając tych co się chcieli sponiewierać na giga. Jak dla mnie pozostał jedynie niedosyt, że się rozpadało po maratonie i nie można było czegoś zjeść przy rynku w Gnieźnie i pogadać o doborowym towarzystwie, mam nadzieje, że nadrobimy za rok.

Napisano

My (z Sebkiem) zjedliśmy bez problemu, a za towarzystwem z forum czekaliśmy, nie było widać.

Fajne błotko, tego mi trzeba było, choć że na grad nie trafiłem, to się ciesze.

Napisano

maraton fajny, trasa calkiem urokliwa. W mojej ocenie duzo lepsza niz np. ta z Powidza 2008.

Jechalem na mega bo najlepiej sie czuje na takim dystansie. Od 25km

zdecydowalem urwac sie z grupy ktora chyba jechala na giga. Przez 20km

nikogo z tylu i nikogo z przodu na horyzoncie, dopiero na 5km przed

meta wyprzedzilem jednego zawodnika. Szkoda, ze nie trafila sie jakas

grupka o zblizonym poziomie, bo mozna by troche zyskac na asfaltach i

polach, szczegolnie, ze troche wialo. Niemniej jednak ze startu jestem

zadowolny, sprzet nie zawiodl. Oponki mimo ze na suche warunki daly

rade bez wiekszych problemow.

Czas 2:04:08, 11 open, 5 M2-El

Napisano

jeszcze maly komentarz w sprawie wynikow. Zwyciezca dystansu mega - M. Putz wygral z niesamowita przewaga. Szkoda, ze jezdzi mega, pojedynek na giga z R. Lonka moglby byc bardzo ciekawy :D Niemniej jednak wynik godny uznania.

Na dystansie giga, przewaga R. Lonki nad drugim zawodnikiem tez imponujaca. Ciekawe, ze drugi zawodnik - S. Swat o wlos wygral z Albertem Foktem (swoja droga ladna maszyna wystartowal - Scott Scale RC). Warto zwrocic uwage, ze ma on dopiero 19 lat, a wygral z weteranem wyscigow xc i maratonow. Wielkie uznanie.

Napisano

W kwietniu już bodajże od 3 lat odbywa się maraton rowerowy obok maratonu biegowego.

Dzieje się to w Puszczy Darżlubskiej. Organizacyjnie kojarzony jest z Wejherowem. Czy mam rozumieć powyższe pytanie jako pytanie o drugi maraton?Jerzy

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...